Dikaprio se ponovo oglasio o rekama u BiH

Svet 11. dec. 202021:41
Podeli:
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN MONTERROSA

Na korak smo bliže u spasavanju "plavog srca Evrope" otkako je Vlada Federacije BiH donela odluku o prestanku subvencionisanja izgradnje malih hidroelektrana, objavio je slavni glumac Leonardo Dikaprio na društvenim mrežama, prenosi danas sarajevski portal klix.ba

„Novi podzakonski akt u Federaciji BiH prvi je korak ka zaštiti hiljada kilometara divljih reka, ljudi i životinja koji zaise o tim plovnim putevima. Ovo bi takođe moglo pomoći stvaranju presedana širom Balkana za zaštitu poslednjih evropskih divljih reka“, napisao je Dikaprio.

On se osvrnuo i na izjavu Vesa Sekresta, direktora organizacije Global Vajld Konzervejšn za očuvanje divljih životinja, koji je istakao kako je nadahnuće videti koliko je angažovan lokalni ekološki aktivizam u BiH potstakao široko protivljenje pogubnoj praksi izgradnje malih hidroelektrana.

„Sada je od velikog značaja da Federacija BiH ispuni obećanje koje je dala ne samo svojim ljudima, već i građanima sveta, koji žele zaštititi reke Balkana ili evropskog plavog srca“, citirao je Sekresta poznati glumac.

Vlada Federacije BiH donela je 26. novembra odluku da od 2021. godine više neće davati subvencije koje podržavaju izgradnju malih hidroelektrana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar