Blokirano otvaranje norveške ekonomije, a sve zbog Delta soja

Svet 28. jul. 202115:12 > 15:13
Podeli:
Foto: EPA-EFE/Stian Lysberg Solum

Vlada Norveške je po drugi put odložila planirani završni korak u ponovnom otvaranju ekonomije iz blokade, zbog kontinuiranog širenja delta soja, izvestio je Tanjug.

Pročitajte još:

Vlada je u aprilu pokrenula plan od četiri koraka i postepeno uklanjanje većine ograničenja zbog pandemije korona virusa, a prva tri koraka završila je do sredine juna, piše Gardijan.

Ministar zdravlja Bent Hejen rekao je da će nova procena biti doneta sredinom avgusta i da će se održati mere koje uključuju ograničenja kretanja i rada u ugostiteljskim objektima.

Premijerka Erna Solberg rekla je u junu da bi četvrti korak mogao doći najkasnije krajem jula ili početkom avgusta zbog delta soja korona virusa.

Prema Norveškom institutu za javno zdravlje, oko 80 odsto odraslih u Norveškoj je primilo prvu dozu vakcine protiv Kovid-19, a 41 odsto odraslih je potpuno vakcinisano.

Norveška, koja broji 5,4 miliona stanovnika, zabeležila je jednu od najnižih stopa smrtnosti virusa na svetu, sa oko 800 umrlih od posledica infekcije korona virusa od početka pandemije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar