Đeljošaj sutra na saslušanju, pozivao na otpor u Tuzima

Svet 03. mar. 202118:23
Podeli:
Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj će biti saslušan zbog dešavanja u Tuzima, 25. februara kada je pozivao građane i vlasnike ugostiteljskih objekata da ne poštuju mere za suzbijanje i širenje koronavirusa, kojima je i ta opština bila zatvorena

Đeljošaj će biti saslušan u četvrtak u Osnovnom državnom tužilaštvu zbog krivične prijave pozivanja na otpor.

Biće saslušan zbog dešavanja u Tuzima, 25. februara kada je pozivao građane i vlasnike ugostiteljskih objekata da ne poštuju mere za suzbijanje i širenje koronavirusa, kojima je i ta opština bila zatvorena.

Podsetimo, građani opštine Tuzi 25. februara nisu dozvolili policiji da zatvori lokale uprkos merama Vlade Crne Gore kojima se zatvaraju ugostiteljski lokali i u tom mestu.

Protest je predvodio predsednik opštine Nik Đeljošaj,  koji je optužio premijera Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića da sprovode odmazdu nad Tuzima, jer ih je, kako tvrdi, prozvao što nisu čestitali dan državnosti Kosova… Nakon višesatne blokade građani su se razišli, a lokali nastavili sa radom.

Epilog protesta – lokali su ipak zatvoreni, uhapšene su tri osobe zbog nepoštovanja mera i podnete tri krivične prijave, od kojih jedna protiv predsednika opštine Đeljošaja zbog – pozivanje na otpor.

Kako je saopšteno iz Opštine Tuzi, Đeljošaj će nakon saslušanja dati izjavu za javnost.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar