„Čuvaj se, stiže Fajzer tuš“: Urnebesna odbrana Austrijanaca od vakcine

Svet 21. nov. 202111:37 > 11:38
Podeli:
Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Hiljade protivnika obavezne vakcinacije i lokdauna okupilo se sinoć na ulicama Beča, ali i ostalih gradova širom Austrije. Osim parola na kojima je pisalo "Sloboda" i uzvika protiv kancelara Aleksandra Šalenberga, među antivakserima vladao je veliki strah. Kada su austrijske vlasti odlučile da pošalju helikoptere da nadleću grad radi kontrole situacije, među okupljenima se raširila bojazan da letelice ispuštaju vakcinu, i to Fajzer, te da je to zlokoban način na koji vlasti pokušavaju da ih vakcinišu, uprkos snažnom protivljenju.

Slike protesta u Austriji juče su obišle svet. Veliki broj građana našao se na ulicama, sve zbog odluke austrijskih vlasti da od ponedeljka uvedu karantin i za vakcinisane, kao i obaveznu vakcinaciju od februara naredne godine.

Nasilje i strah širili su se austrijskom prestonicom, a kako se ispostavilo, protestanti su imali dodatne probleme.

Naime, u antivakserskim grupama na društvenim mrežama proširila se informacija da helikopteri vakcinišu ljude Fajzer vakcinom. Podmukli plan, kako smatraju oni, osmislio je kancelar Aleksandar Šalenberg.

Vest koja je verovatno osmišljena kao satira ubrzo je pronašla put do ušiju mnogih zakletih protivnika vakcinacije.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Priča se da će tečni Fajzer uskoro biti distribuiran među demonstrantima“, napisao je jedan pripadnik vajber grupe, prenosi Heute.at.

„Na udaljenom parkingu istočno od Beča, pored Bajontek kombija su viđeni policijski vodeni topovi  Razmenjuju suzavac za vakcinu! Zaštitite se!“, upozorio je drugi.

Da situacija bude još gora, na ulicama Beča primećeni su ljudi koji na glavi nose kape napravljene od aluminijumske folije, kako bi izbegli „Fajzer tuš“.

Obzirom na to da karantin za vakcinisane na snagu stupa sutra, i večeras se širom Austrije očekuju brojni protesti.

BONUS VIDEO Kako je nastala vakcina

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar