Podeli
Foto:EPA/DANIEL KARMANN

Pljevaljska policija uhapsila je dve osobe zbog sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je večeras iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Osumnjičeni Kljajevići na saslušanju u Tužilaštvu ispričali da je oružje koje je policija danas oduzela od njih godinama bilo okačeno na zidu restorana kojeg su vlasnici, u Đurđevića Tari, čiji su gosti nebrojeno puta bili i službenici Uprave policije. Njihov advokat tvrdi da je oduzimanje oružja u Kljajevića luci režirana hajka, kako bi se u javnosti stvorio utisak da se spremala pobuna protiv režima.

Postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, policija je izvršila pretres stambenih, poslovnih, pomoćnih i objekata za rentiranje koji se nalaze na porodičnim imanju koje koriste Đ. K. (46), S. K. (49) i M. J. (50).

Pronađeno je šest pušaka, revolver, pištolj, 239 komada municije različite vrste i kalibra, oko 5,5 kilograma eksploziva, pet kapisli i dva sporogoreća štapina, navodi se u saopštenju.

Krivična prijava je podneta protiv Đ. K. i S. K, a posle saslušanja kod nadležnog tužioca, određeno im je zadržavanje do 72 sata, saopšteno je iz  pljevaljske policije.

Advokat: Ovo je režirana hajka, skoro sve puške trofejne, eksploziv iz 2002.

Uhapšeni su Đole i Slavko Kljajević, vlasnici kampa Kljajevića luka, kojima je određeno zadržavanje do 72 sata.

Osumnjičeni su na saslušanju u Tužilaštvu ispričali da je oružje koje je policija danas oduzela od njih godinama bilo okačeno na zidu restorana kojeg su vlasnici, u Đurđevića Tari, čiji su gosti nebrojeno puta bili i službenici Uprave policije

Njihov branilac, advokat Josif Mićković, saopštio je da je oduzimanje oružja u Kljajevića luci režirana hajka, kako bi se u javnosti stvorio utisak da se spremala pobuna protiv režima.

Mićković je objasnio “da su skoro sve pronađene puške trofejne (bile su okačene na zidu restorana), a par njih su lovačke, sa urednim dozvolama. Pronašli su im i jednu količinu privrednog eksploziva, koja im je ostala nakon što su 2002. godine probijali nekakav put. Istina je da su im pronašli malo veću količinu municije za lovačko oružje…”

“Jasno je da su akciju smišljeno preduzeli da bi pronašli, odnosno izmislili neprijatelja”, piše u izjavi advokata.

On je objasnio da su osumnjičeni Kljajevići na saslušanju u Tužilaštvu ispričali da je oružje koje je policija danas oduzela od njih godinama bilo okačeno na zidu restorana kojeg su vlasnici, u Đurđevića Tari, čiji su gosti nebrojeno puta bili službenici Uprave policije.

Iz Uprave policije je ranije rečeno da su u Kampu Kljajevića luka pronašli ukupno 5,367 kilograma eksploziva – 25 pakovanja eksploziva ukupne težine dva kilograma i 601 gram, 755,9 grama u jednoj i dva kilograma i deset grama drugoj kesi.

Komentari

Vaš komentar