Britanac i Hrvat uhapšeni zbog sudara brodova u Baltičkom moru

Svet 14. dec. 202110:00
Podeli:
Brodovi Balticko more
Sudar brodova u Baltičkom moru Foto:EPA-EFE/Johan Nilsson/TT

Švedski istražitelji razmatraju da li je pijanstvo bilo uzrok sudara brodova u Baltičkom moru, a nakon pokrenute istrage uhapšena su dvojica pomoraca, državljanin Hrvatske i državljanin Velike Britanije.

Danski teretni brod prevrnuo se u ponedeljak rano ujutro nakon sudara s britanskim teretnim brodom u maglovitoj noći u švedskim vodama, a u nesreći je jedna osoba poginula a jedna se još smatra nestalom.

Čelnik istražnog tima Džonatan Tolin rekao je da je istraga proširena na nekoliko potencijalnih kaznenih dela, uključujući „grubi nemar“ i „pijanstvo na moru“. Prema saopštenju švedskog državnog tužiteljstva, u sklopu istrage uhapšeni su hrvatski i britanski državljanin.

POGLEDAJTE JOŠ:

Danski brod Karin Hoj dug 55 metara i britanski Scot Carrier od 90 metara plovili su u istom smeru kad su se sudarili u noći u 3,30 sati po srednjeevropskom vremenu u švedskim teritorijalnim vodama, objavile su pomorske agencije u Danskoj i Švedskoj.

Najprije je bilo objavljeno da su dve osobe nestale, ali su švedske vlasti kasnije rekle da je jedna pronađena mrtva.

Švedski nacionalni odbor za zdravlje rekao je da ljudi normalno ne mogu preživeti u tako hladnoj vodi duže od sat vremena.

BONUS VIDEO Najveći svetski kruzer

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar