Bolsonaro ponižavao novinarku, mora da plati odštetu

Svet 28. mar. 202112:49 > 12:49
Podeli:
EPA-EFE/Alan Santos/Brazilian Presidency

Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro mora da plati odštetu novinarki zbog ponižavajućih opaski na njen račun, saznaje se iz sudskog spisa u koji je AFP imao uvid.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema odluci suda u Sao Paulu, Bolsonaro će morati platiti 20.000 reala (3.500 američkih dolara) Patriciji Kampos Melo, novinarki uglednog dnevnog lista Folha De S. Paulo.

Sudija je 16. marta presudio da je desničarski zvaničnik „okaljao čast i prouzrokovao moralnu štetu“ novinarki koja je tužila predsednika. Bolsonaro može uložiti žalbu na presudu, prenosi Index.hr.

Insinuirao da je nudila seks kao protivuslugu

U februaru 2020. Bolsonaro je insinuirao da je Kampos Melo nudila seks kao protivuslugu jednom izvoru u zamenu za negativne informacije o njemu.

Novinarka je napisala nekoliko istraživačkih članaka o organizaciji koja je 2018., godine tokom predsedničke kampanje, na VacApu klevetala Bolsonarove suparnike.

U januaru je izvojevala pravnu bitku protiv Bolsonarovog sina Eduarda koji je morao platiti 30.000 reala (5.600 američkih dolara) kao kompenzaciju za moralnu štetu koja joj je nanesena nakon što je izjavio da je „pokušala da zavede“ izvor kako bi izvukla štetne informacije o njegovu ocu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar