Belgijski princ se zarazio na zabavi u Španiji

Svet 30. maj. 202023:23 > 23:26
Podeli:
Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Belgijski princ Joakim pozitivan je na koronavirus nakon što je prisustvovao jednoj zabavi u Španiji. Najmlađi sin princeze Astrid, dvadesetosmogodišnji princ, zarazio se, kako se pretpostavlja, na zabavi u Kordobi, ali razlozi zbog kojih je tamo išao nisu razjašnjeni.

Prve informacije o tome da je bolestan član belgijske kraljevske porodice objavio je španski sajt „El Cofidencial“ pružajući kao dokaz zvanični dokument vlasti Andaluzije.

Belgijski mediji potvrdili su informaciju da je princ Joakim bio u Španiji, da je zaražen ali da ima blage simptome bolesti, prenosi Bi-Bi-Si.

Potvrđeno je i da je princ putovao u Španiju, a da su razlozi bili profesionalne prirode zbog stažiranja. Međutim, javnosti je poznato da je on u dugogodišnjoj vezi s jednom Španjolkom.

Iako se španski i belgijski mediji ne slažu oko broja ljudi koji su bili na zabavi. Španci tvrde da je bilo 27 zvanica, čime bi princ prekršio propise karantina, a Belgijanci kažu da ih je bilo desetak i da princ nije prekršio propisane mere. U svakom slučaju, svi koji su bili na toj zabavi sada su u karantinu, navodi Bi-Bi-Si.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Komentari

Vaš komentar