Podeli
Foto: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS / POOL

Belgijska vlada donela je odluku o zabrani putovanja koja nisu neophodna za sve građane. Vlada je najavila i strože uslove karantina, kao i mogućnost njegovog produženja sa sedam na deset dana.

Odluka, doneta na sastanku državnog Konsultativnog odbora, podrazumeva da su od 1. februara do 1. marta zabranjena sva turistička i rekreativna putovanja.

Dozvoljena su putovanja iz porodičnih razloga, zbog sahrana, studiranja i slično, dok je građanima iz pograničnih područja i dalje dozvoljeno da prelaze granicu radi kupovine.

Oni kojima putovanja budu dozvoljena, a na putu budu duže od 48 sati, po povratku će morati da idu u karantin i obave dvostruki PCR test – po dolasku i nakon sedam dana.

Vlada je odlučila i da pooštri uslove karantina, najavljujući mogućnost njegovog produženja sa sedam na deset dana, ali će odluke o tome donositi belgijski regioni, u zavisnosti od zdravstvene situacije.

Belgija je još jedna u nizu zemalja EU koja je odlučila da pooštri restriktivne mere u strahu od širenja novih mutacija virusa, koji su se pokazili znatno zaraznijim od postojećih sojeva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar