Bečić zakazao tri vanredne sednice, prva o razrešenju Abazovića

Svet 20. jan. 202222:09
Podeli:
Aleksa Bečić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sazvao je tri vanredne sednice parlamenta za 3. i 4. februar, nakon što mu je, kako je naveo, pisanim putem pristiglo tri zahteva. Prva je o razrešenju Abazovića, druga o skraćenju mandata, treća o nepoverenju Vladi.

Podsetio je da se, saglasno Ustavu i Poslovniku o radu Skupštine, vanredno zasedanje saziva na zahtev predsednika države, Vlade ili najmanje trećine poslanika, a da podnosilac zahteva za vanredno zasedanje određuje dan održavanja i dnevni red sednice.

PROČITAJTE JOŠ:

Prva vanredna sednica će se, na zahtev Vlade, održati 3. februara u 11 sati, sa dve tačke dnevnog reda – Predlogom za razrešenje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića i Predlogom za izbor novog vicepremijera.

Premijer Zdravko Krivokapić za tu funkciju predložio je aktuelnog ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Druga sednica će se, na zahtev Vlade, održati 4. februara u 10 sati, sa jednom tačkom dnevnog reda – Predlogom Odluke o skraćenju mandata Skupštine, naveo je Bečić na Tviteru.

Treća sednica će se, a na zahtev 31 poslanika, održati istog dana u 11 sati, sa dve tačke dnevnog reda: Predlogom da se glasa o nepoverenju Vladi i Predlogom zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Bonus video: Crna Gora smena Dritana Abazovića ispred vlade

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar