Ankete pokazuju: Uprkos svađama Milanović ispred Plenkovića

Svet 04. apr. 202123:54
Podeli:
Zoran Milanović, Andrej Plenković kombo
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Poslednje istraživanje CRO Demoskopa vladajući HDZ i dalje ima prednost u odnosu na najuticajniju opozicionu SDP, dok istovremeno bivši lider te stranke, aktuelni predsednik Zoran Milanović u značajnoj prednosti u odnosu na premijera Andreja Plenkovića.

POGLEDAJTE JOŠ:

Vladajuća stranka ostaje prvi izbor među ispitanicima sa sličnim rejtingom kao u prethodnom istraživanju sa 26,8 posto podrške, objavio je hrvatski RTL, uz napomenu da HDZ već treći mesec beleži blagi pad.

Drugi izbor anketiranih je opoziciona SDP sa 19.5 posto, a na trećem mestu je platforma Možemo sa 8.2 posto.

Uprkos svađama i javnim vređanima predsednik i premijera najviše podrške ima Milanović, dok je Plenković drugi sa gotovo pet odsto manje.

Milanoviću je, napominje se, porastao rejting na 22.7 odsto u odnosu na 18 posto iz prethodnog istraživanja i ovo je, kako se navodi, njegovo najbolje pozicioniranje u proteklih godinu dana.

Blagi rast beleži i Plenković kojeg kao najpozitivca vidi gotovo 16.9 posto ispitanika u odnosu prethodno istraživanje, kada je imao 15.8 posto.

POGLEDAJTE JOŠ:

Daleko ispod je lider SDP-a Peđa Grbin sa 4.1 odsto podrške.

Na vrhu negativne lestvice redosled je obrnut – prvi je Plenković (25.3 posto), a drugi je Milanović sa 16.4 posto, a sledi predsednik parlamenta Gordan Jandroković sa 4.8 posto.

Porastalo je, dodaje se, negativno opredeljenje građana prema lideru SDS S Miloradu Pupovcu sa 2.6 prošlog na 3.7 posto u poslednjem istraživanju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar