Amerikanci mogu na odmor u devet zemalja, među njima Srbija

Svet 26. sep. 202011:36 > 11:39
Podeli:
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Američki pasoš do ove godine bio je jedan od najmoćnijih dokumenata s akojim se moglo ući u svaku zemlju na svetu. Mežutim, njegova "snaga" se drastično smanjila tokom pandemije koronavirusa, pa tako ameriki državljani sada ez ikakvih restrikcija moću slobodno da uđu u samo  devet zemalja, među kojima je i Srbija.

S obzirom da u Sjedinjenim Američkim Državama do sada ima preko sedam miliona zaraženih koronavirusom, a više od 200.000 umrlih, većina zemalja u svetu sa strepnjom gleda na Ameriku, piše CNN.

Pročitajte još:

Evropska unija izostavila je Sjedinjene Države sa liste zemalja čiji turisti mogu da je posete. Takođe Amerikanci još uvek ne mogu na odmor ni kod svojih suseda na severu, u Kanadi, niti da se upute ka mnogim azijskim zemljama poput Tajlanda.

Iako većina američkih putnika boravi blizu kuće i odlaze na kratka putovanja automobilom, neki ipak žele da odu u inostranstvo. Za te ljude još uvek postoje popularne mogućnosti odmora u čak 37 zemalja, ali uz poštovanje određenih mera, dok u samo devet država mogu slobodno da putuju bez ikakvih ograničenja, a među tim destinacijama je i Srbija.

Vredi napomenuti da se, s obzirom da je pandemija u toku, sve može promeniti u bilo kom trenutku. Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti i američki Stejt department pružaju procene rizika Covid-19 po zemljama. Stejt department kategoriše većinu država kao nivo 3 ili upozorava Amerikance da „preispitaju svoje putovanje“.

Sledi spisak zemalja, gde svi koji poseduju američki pasoš mogu ići na odmor bez ikakvih uslovljavanja:

Srbija

Albanija

Belorusija

Brazil

Dominikanska Republika

Meksiko

Severna Makedonija

Turska

Zambia

Komentari

Vaš komentar