„Aerodromi Crne Gore“: Linija ka Beogradu ključ za privredu

Svet 16. avg. 202011:59 > 12:01
Podeli:
Foto: Shutterstock/Vytautas Kielaitis

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić izjavio je da ima najava da će ruski Aeroflot sa letovima prema Crnoj Gori početi 1. septembra i naglasio da je linija ka Beogradu "ključna linija za Aerodrome i crnogorsku privredu" i da će od 19. avgusta imati osam letova iz Tivta i Podgorice za Beograd.

Orlandić je saopštio i da su u subotu, po prvi put od obustave avio saobraćaja, na oba crnogorska aerodroma imali više od 4.000 putnika, što je, kako je rekao, veoma dobar početak.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) rekao da su svakodnevno u kontaktima sa partnerskim kompanijama, koje su, kaže, spremne da opet lete prema Crnoj Gori.

Pročitajte još:

„Mi na današnji dan imamo najave da će Aeroflot početi sa letovima prema Crnoj Gori od 1. septembra. Verujem da će tako i biti“, rekao je Orlandić.

Najavio je i da su sa prijateljima iz Er Srbije dogovorili liniju Niš-Tivat.

„Ključna linija za Aerodrome i crnogorsku privredu je linija ka Beogradu. Mi ćemo od 19. avgusta imati osam letova iz Tivta i Podgorice za Beograd. Sa prijateljima iz Er Srbije smo dogovorili da od 23. avgusta počne linija Niš-Tivat. To su linije iz regiona koje za nas znače dosta“, rekao je Orlandić.

Veruje da će to pokrenuti proces oporavka crnogorske privrede i ekonomije.

„Mi imamo značajan broj letova sa oba aerodroma. Sa Tivta je to uglavnom Velika Britanija, Ukrajina i Bjelorusija, a iz Podgorice linije ka Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Austriji i Republici Irskoj“, istakao je Orlandić.

Ako pod kontrolom održimo epidemiološku situaciju, veruje da će broj putnika biti veći.

Govoreći o posledicama korona krize, on je rekao su Aerodromi Crne Gore, uprkos tome što su jedno od najuspešnijih preduzeća, pretrpeli ogromne gubitke.

„Na današnji dan imamo nešto više od 300.000 putnika, a lani u ovo doba ih je bilo 1,6 miiona. Verujem da će se od momenta otvaranja emitivnih tržišta omogućiti oporavak naše privrede“, rekao je on.