Abazović: Organizovanog kriminala nema bez političke podrške

Svet 27. apr. 202111:24
Podeli:
Dritan Abazović
Dritan Abazović Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da nema organizovanog kriminala bez političke podrške i da da bi ponovio svoju izjavu o postupku sudije Miroslava Bašovića, bez obzira na kritike.

Pročitajte još:

„Ako je kriminal organizovan, onda ima pipke u sistemu. Crna Gora će uspeti da se izbori sa organizovanim kriminalom“, rekao je Abazović.

Osvrnuo se i na svoje izjave o postupku Bašovića.

„Da se tu noć nešto desilo nekom od pripadnika Uprave policije, koji su ponovo išli da ih hapse, pitao bih kakve bi reakcije bile“, rekao je on.

Abazović je, odgovarajući na pitanje da li se on oseća ugroženo, rekao da je i dalje vrlo relaksiran.

„Spreman sam da platim bilo koju cenu. Svi moramo da se založimo“, kazao je on.

„Istinu ne može zataškati niko“, kazao je on.

Abazović je rekao da ne želi da komentariše presretnutu komunikaciju navodnih članova kavačkog klana, ali da želi da pohvali menadžment Uprave policije. Poručio je da više neće biti moguće da neko svojim činjenjem i nečinjenjem gura Crnu Goru u kriminal.

Dritan Abazovic
Dritan Abazović Foto:N1

Dodao je i da je odluka da se puste uhapšeni članovi organizovane kriminalne grupe demotivisala policiju.

Oglasila se i koordinatorka stručnog tima Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije na visokom nivou Vanja Ćalović Marković koja je rekla da misli da je organizovani kriminal odavno srastao sa delovima sistema i da je sigurna da im stvara određenu nervozu to što su na neke pozicije postavljeni ljudi koji nisu na njihovom platnom spisku.

Ćalović Marković to je rekla odgovarajući na pitanja o informaciji da kavački kriminalni klan ugrožava bezbednost potpredsednika Vlade Dritana Abazoviću.

Istakla je da organizovane kriminalne grupe i dalje pokušavaju da sačuvaju svoje bogatstvo i svoju slobodu, jer do sada nisu odgovarali.

Vanja Ćalović Marković Foto: Vijesti/Savo Prelević

Ćalović je rekla da je pitanje na koji način tužilaštvo obrazlaže zahteve za pritvor.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar