Kako takmičari Survivora preživljavaju komarce i ostale užasne insekte

Survivor 26. maj. 202220:22 > 27. maj. 2022 10:15
Podeli:

Kad pomislite na Survivor, Dominikansku republiku i divljinu u kojoj od marta žive takmičari ovog rijalitija, šta vam prvo pada na pamet? Da li su to poligoni, okršaji, psihološke igre, borbenost plemena, nagrade ili uslovi u kojima opstaju samo oni mentalno i fizički najjači?

Život u divljini Dominikane koja ima tropsku klimu, u prirodi i gde nema svega onoga što u gradovima prihvatamo zdravo za gotovo nije lak. Takmičari na mestima gde spavaju nemaju ni zaštitne mreže protiv insekata.

Turistima koji putuju u ovu zemlju se savetuje da nose duge rukave i pantalone da bi izbegli ujede insekata, ali kako se brane takmičari dok u kupaćim kostimima, znojavi prelaze prepreke, poligone ili čekaju nominacije za eliminaciju?

Zamislite da ste kao Mina i Roko morali za pet minuta da složite toranj i svaki komad slagalice da morate da provučete kroz komplikovanu konstrukciju. I ako vam slagalica ispadne – znaš da gubiš i ispadaš. A uz sve to komarci ti zuje oko glave, ti se znojiš, dok nervoza samo raste. Potrebna je zaista jaka psiha da se sve to izdrži i da se ostane na nivou zadatka.

Pa kako se onda takmičari brane od insekata i komaraca u svim tim nemogućim situacijama?

Uz pomoć efikasnog, dugotrajnog i bezbednog repelenta.

Jeste li primetili kadrove u kojima se prskaju sprejom? Radi se o Xibiz Strong Ikaridin spreju koji pruža dugotrajnu zaštitu od komaraca, ali i krpelja i muva

jer u svom sastavu sadrži 20% ikaridina. Svetska zdravstvena organizacija (SZO) preporučuje ikaridin kao efikasan i bezbedan repelent, a takođe ga mogu koristiti i deca starija od 6 meseci. Takmičari u Dominikani u ovom spreju ne da imaju samo zaštitu, već im na koži ostaje i prijatan osećaj zahvaljujući formulaciji obogaćenoj pantenolom, vitaminom E i etarskim uljem pitome nane.

Kao alternativu koriste drugi repelent Xibiz Natural sprej koji na prirodan način štiti kožu od uboda insekata. Radi se o formuli bez alkohola, parfema i parabena, na bazi etarskih ulja bosiljka, ruzmarina, lavande, pantenola, vitamina E i limunove trave. Zahvaljujući ovim sastojcima Xibiz Natural sprej je siguran, efikasan i pogodan čak i za veoma osetljivu kožu.

Naravno, desi se da neko od takmičara i zaboravi da namaže repelent, pa ipak dođe do ujeda komaraca i insekata. U tom slučaju opremljeni su Xibiz Jao gelom, prirodnim i dermatološki testiranim proizvodom koji regeneriše kožu posle ujeda ili uboda insekta. Sinergističkim efektom kamilice, mente, hamamelisa i pantenola, Xibiz Jao gel smanjuje crvenilo, osip i svrab kože. A kad neko od Survivor robinzona izgori ili se ospe od znoja, gel neutrališe i te neprijatnosti i omogućava im da fokusirani i jaki grabe ka finišu.

Prvi saznajte sve vesti o najboljem TV šouu na kategoriji Survivor.

Survivor možete pratiti na kanalu Nova S uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON porodični paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

BONUS VIDEO: Kristijan iz Survivora otkrio kada će se videti sa Nađom

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar