Novak Đoković ne propušta priliku da komunicira sa mališanima koji obožavaju tenis, a Kođiro Ovaki posebno mu je prirastao srcu.

PROČITAJTE JOŠ

Kođiro je šesti rođendan proslavio 15. jula, a redovno fascinira Novaka svojim teniskim snimcima i potezima.

Pokazuje zavidnu veštinu iako ima samo šest godina, zbog talenta je skupio već više od 50.000 pratilaca na društvenim mrežama, a odavno je uspostavio komunikaciju sa Noletom.

Kođiro ima zajednički profil sa bratom koji ima sedam godina, taletovani su za tenis, a otac Kosuke vodi njihov taj nalog, na kom objavljuje snimke treninga.

Još u aprilu ove godine, objavio je Novakovu poruku, u kojoj je najbolji teniser sveta doneo nekoliko saveta za unapređivanje bekhenda.

„Novače, hvala ti za savete oko Kođirovog bekhenda“, napisao je tata, a zanimljivo je da stariji Junosuke više voli Rodžera Federera.

Ipak, Kođiro je Novakov fan, pa je bio posebno dirnut kada je dobio video poruku.

„Srećan rođendan, prijatelju moj, srećan 6. rođendan, izgledaš sjajno, pratim tvoj tenis i napredak. Sve najbolje, nadam se da ću te videti na Olimpijskim igrama“, rekao je Novak, ali nije sigurno samo kada je poruka snimljena.

Novak je i dalje u dilemi da li da nastupi na Olimpijskim igrama, zbog brojnih rigoroznih kovid protokola, nedostatka publike i zabrane prisustva sportskim događajima čak i sportistima.

Đoković je želeo da dodatno motiviše naše sportiste, ali i da sretne Kođira, kome je svojevremeno dao savet.

„Kojiro, podigni reket u pripremi udarca, rana rotacija ramenima je bitna, bradom budi iznad desnog ramena. Prebaci težinu sa leve noge na desnu nogu, ali se ne otvaraj kukovima prerano. Pusti ruke da rade svoje, a zatim to prati kukovima “, napisao je u poruci kada je bio šampion 18 Grend slemova.

Sada se obratio Kođiru kao osvajač 20 najvećih titula i nema sumnje da će biti još veća motivacija mališanu.

Takođe, njegova poruka o Olimpijskim igrama dodatno je obradovala sve navijače u Srbiji, koji se nadaju nastupu najboljeg tenisera svih vremena.

VIDEO – Kad ljudi pribegnu suludom ekstremnom sportu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram