Novak Đoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković je potvrdio da će učestvovati na Olimpijskim igrama, a jedno od najvažnijih pitanja jeste kada ćemo moći da pratimo njegove mečeve.

Od ranije je poznato da će turnir započeti 24. jula, dok će finale biti odigrano 1. avgusta.

PROČITAJTE JOŠ...

No, kako bismo znali tačno vreme kada će Đoković na teren Arijake parka, teniskog kompleksa na kom će biti odigran turnir, moraćemo da se strpimo još neko vreme.

Naime, čelnici olimpijskog turnira su doneli odluku da raspored mečeva objavljuju dan pre nego što teniseri izađu na teren, pa će tek 23. jula, dan pred početak turnira, biti poznat tačan raspored mečeva.

Prema nezvaničnim informacijama, sportski dan na teniskim turnirima bi trebalo da započne u 11 časova po lokalnom, odnosno 4:00 po vremenu u Srbiji (japansko vreme se nalazi sedam sati ispred vremena u Srbiji), ali kako će na istom kompleksu biti igran turnir u čak pet različitih kategorija (muški singl, muški dubl, ženski singl, ženski dubl i miks dubl), jasno je da su vremena podložna izmenama.

Ono što je sigurno jeste da bi Đoković, kao glavna zvezda teniskog turnira, trebalo da izbegne previše mečeva koji će po srpskom vremenu biti igrani rano izjutra, pa je verovatnije da neće biti potrebe za preranim buđenjem kako bismo Novaka ispratili u borbi za novo zlato.

Zvanična potvrda u vidu rasporeda će, prema najavama organizatora, izaći 24 časa pre nego što teniseri kroče prvi put na teren.

Bonus video: Novak Đoković proslavlja titulu na Vimbldonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram