Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Zaslužio je i više od ovoga

Organizatori i ljudi zaduženi za marketing konačno su se setili da Novaku Đokoviću ukažu poštovanje na društvenim mrežama.

U nekoliko ranije objavljenih promotivnih sadržaja Vimbldon je izostavio Novaka ili mu davao potpuno sporednu ulogu, što srpski teniser kao sedmostruki šampion sigurno ne zaslužuje.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, Vimbldon je nekoliko dana pred turnir odlučio da podeli pet neverovatnih podataka u vezi sa Đokovićem i njegovom dominacijom.

Naime, Novak je u seriji od 28 trijumfa zaredom na terenima Ol Ingland kluba –od 2. jula 2018. i meča sa Tenisom Sandgrenom pa sve do trijumfa nad Nikom Kirjosom 27. juna u finalu prošle godine.

Poslednji poraz doživeo je 2016. u trećem kolu od Sema Kverija, dok je godinu dana kasnije predao meč Tomašu Berdihu u četvrtfinalu.

Novak na Vimbldonu ima 86 pobeda u karijeri, više nego svi ostali igrači iz Top 20 zajedno (85).

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković za neuspeh na Centralnom terenu ne zna od 2013. i finala protiv Endija Marija.

I za kraj, spomenute su Novakove četiri uzastopne titule, a samo mu još jedna fali da stigne Rodžera Federera, koji je rekorder sa osam trofeja na Vimbldonu.

Uz svaki rekord išla je i posebna Novakova slika, pa je Vimbldon konačno pokazao poštovanje za najboljeg tenisera u istoriji.

Ovogodišnje izdanje Vimbldona na programu je od 3. do 16. jula, a Novak će imati priliku da se vrati na prvo mesto na svetu i osvoji 24. grend slem trofej.

BONUS VIDEO Novak Đoković – Kasper Rud, najbolji potezi finala Rolan Garosa 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar