Foto: EPA/KERIM OKTEN EDITORIAL USE ONLY/NO COMMERCIAL SALES

Turnir na Vimbldonu trebalo bi da isprati 25 posto navijača sa tribina, objavili su organizatori trećeg grend slema sezone.

Ian Hjuit, čelnik Ol Ingland Lon Tenis klaba kaže da je uzbuđen što će Vimbldon biti održan posle godine pauze.

PROČITAJTE JOŠ:

Lani su organizatori inkasirali više od 100 miliona evra zbog osiguranja koje su godinama plaćali u slučajevima pandemije.

To je bio i prvi put da je Vimbldon otkazan posle Drugog svetskog rata. Hjuit kaže da će Vimbldon biti drugačiji od onog na kakav smo navikli.

Izvršna direktorka Sali Bolton nadovezala se i zahvalila svima koji rade na tome da se turnir održi u bezbednim uslovima.

„Trenutno radimo na tome i računamo da će bar 25 posto navijača biti na tribinama, kao minimum od kog možemo da nadgrađujemo dalje, ali ostajemo fleksibilni i čekamo rezultate ispitivanja Vlade i mogućih popuštanja mera posle 21. juna. To je apsolutno naša želja, mada bismo voleli da omogućimo da i više ljudi dođe na turnir bezbedno“, rekla je Bolton.

Od naredne godine Vimbldon će uvesti i neke promene, poput igranja u nedelju na prelazu između prve i druge sedmice turnira, pa i Vimbldon postaje 14-dnevni događaj.

Da podsetimo, pretprošle godine turnir je osvojio Novak Đoković u epskom finalu sa Rodžerom Federerom u pet setova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar