Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Majstor tenisa

Novak Đoković odigrao je do sada 100 mečeva na Vimbldonu, a pobeda protiv Huberta Hurkača bila mu je jubilarna 90. na londonskoj travi.

Već je poznato da Novak na Vimbldonu nema poraz od 2013. godine i meča sa Endijem Marijem, a ove sezone želi dodatno da uveća rekorde i ispiše nove stranice teniske istorije.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Novak je pobedom protiv Poljaka uspeo nešto što niko pre nikada nije. Vimbldon je postao drugi grend slem na kom Đoković ima najmanje 90 pobeda. Verovali ili ne, drugi grend slem nije Australijan open, već Rolan Garos, gde Novak ima 92 trijumfa do sada.

Čak su i organizatori i ljudi zaduženi za marketing Vimbldona, odlučili da se poklone Novaku zbog neverovatnog jubileja.

Oni su stavili sliku srpskog tenisera pored koga se nalaze nestvarne brojke.

Đoković je do sada odigrao 100 mečeva uz 350 setova, slavio je 90 puta na Vimbldonu, napravio je 2.613 vinera, osvojio je 11.538 poena od 21.185 koliko je odigrao, a uspeo je da osvoji čak 2.016 gemova. Takođe, zanimljivo je da je pretrčao čak 145.800 metara na vimbldonskoj travi uz 243 sata i 52 minuta provedena na terenu.

Tu nije kraj.

Novak sada ima 90% uspešnosti na Vimblonu i po tom procentu skočio je na drugo mesto večne liste. Bolji od njega za sada je samo Brjorn Borg sa 92,7% uspešnosti, dok Pit Sampras deli drugo mesto sa Srbinom. Iza njih ostali su Rodžer Federer sa 88,2%, kao i Rod Lejver sa 88 odsto uspešnosti.

BONUS VIDEO Đoković sa srpskim biserom igrao neobičnu igru koju je izmislio

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar