Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Screenshot Tennis TV

U Torinu je jedna situacija privukla posebnu pažnju, a samo je pokazala zbog čega je Novak Đoković već 15 godina u samom teniskom vrhu.

Novak Đoković je uspeo da savlada Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 7:6(4) i tako upiše prvi trijumf na Završnom mastersu u Torinu. Ipak, utisak mnogih je da je taj meč prelomila Đokovićeva genijalnost, ali i surovost koja je zapisana u DNK svakog pravog šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je u polufinalu Pariza doživeo da se Cicipas podigne iz nokdauna u trenutku kada je uspeo da podigne publiku. Promenio se potpuno momentum meča, a Grk je uspeo da se vrati u igru. Nije uspeo da slavi, ali je Holger Rune iskoristio ovaj način i na kraju uspeo da slomi Novaka u finalu.

To je jedno od objašnjenja zbog kojih Novak nije uspeo da iskoristi nijednu od onih šest brejk lopti u poslednjem gemu finala.

Grk je pokušao da taj oprobani recept primeni i u Torinu i to sada već u šestom gemu meča, a ne sredinom drugog seta kao prošli put.

Ipak, ovo je pokazalo da je Novak detaljno analizirao ta dva momenta. Da su mu se urezala u pamćenje kao detalji koji su promenili tok mesta i ovog puta to nije dozvolio.

Kada je Cicipas ponovo pokušao da pokupi simpatije publike usledio je hladan tuš i to već u sledećem poenu. Shvatio je Novak ovo kao provokaciju, onda odigrao izrazito agresivno sledeći poen, osvojio ga je vinerom, a onda uradio isto ono što je Cicipas učinio minut ranije.

Podigao je ruke i tražio podršku publike, a onda dugim pogledom odmerio Grka. Bilo je to jasna poruka da sada nije pao na trik i da to ne može da prođe dva puta.

Tako je Đoković upisao devetu pobedu zaredom protiv Cicipasa i vodi u ukupnom skoru sa 10-2.

U sledećem kolu igra protiv Andreja Rubljova u sredu od 14.00.

BONUS VIDEO Đoković u svom stilu proslavio brejk

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar