EPA-EFE/CJ GUNTHER

Dvostruki standardi

Španski teniser Karlos Alkaraz imao je veoma naporan meč protiv Danijela Evansa u trećem kolu US Opena, ali je uspeo da izađe kao pobednik i domogne se osmine finala.

Alkaraz je ove godine igrao po prvi put preko dana u Njujorku, a tokom meča je očigledno imao i manjih fiizčkih problema.

PROČITAJTE JOŠ:

To se dalo zaključiti po tome što je od članova svog tima dobio bočicu sa pilulom, koju je iskoristio, ali nije poznato tačno zbog čega.

Upravo su zbog takvih poteza i tajanstvenih napitaka i pilula, mnogi „stručnjaci“ i zli jezici napadali Novaka Đokovića još prošle godine sa optužbama da koristi doping.

I nije ovo prvi put da Alkaraz koristi pomoć sa klupe u vidu dobijanja pilula ili napitaka, ali kada je Novak to radio dizala se mnogo veća prašina, bez ikakvog razloga.

U današnjem sportu postalo je sasvim normalno da igrači dobiju pomoć od medicinskog dela svog tima, a teniserima su bar doping kontrole redovne i ne bi mogli da se takmiče da nešto nije u redu ili da koriste zabranjene supstance.

Novak je poznat po tome što često koristi pomoć tima, kakve god vrste ona bila, a sada je sličan recept počeo da primenjuje i Alkaraz, čije je telo već proživelo nekoliko ozbiljnih povreda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare