Foto: Tanjug / AP Photo/Pamela Smith

Bugarski teniser Grigor Dimitrov pobedio je Rusa Andreja Rubljova i plasirao se u četvrtfinale US Opena posle pet setova.

Foto: Nova.rs; shutterstock

Bugarinu je bilo potrebno tri sata i 40 minuta da savlada Rusa sa 6:3, 7:6 (3), 1:6, 3:6, 6:3. Imao je manje as servisa i više duplih grešaka, ali je bio veoma efikasan jer je realizovao četiri petine poena kada bi pogađao prve servise.

PROČITAJTE JOŠ:

Bugarin je sa 41 direktnim poenom imao šest manje od Rubljova, dok je sa čak 67 grešaka, imao osam više od rivala.

Dimitrovu je brejk u četvrtom gemu bio dovoljan za osvajanje prvog seta, pošto je sprečio Rubljova da tri šanse pretvori u ribrejk i poveo je sa 4:1.

Na startu drugog seta je Rubljov spasavao brejk šanse, a obojica su do kraja seta po jednom oduzimala servis protivniku.

Dimitrov je bio bolji u završnici, pa je na 4:3 u taj-brejku uzeo dva ključna poena za tri set lopte i iskoristio je prvu.

Rubljov je oduvao svog protivnika u trećem setu sa tri brejka, u četvrtom se jedva izvukao za 2:1 pre nego što je slomio Dimitrova brejkom za 4:2 i vratio se potpuno u meč.

Nakon toga je Bugarin ponovio scenario iz prvog seta, brejkom u četvrtom gemu je rešio sve i prošao je dalje gde ga čeka pobednik meča Frensisa Tijafoa i Alekseja Popirina.

BONUS VIDEO: Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar