Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Surova pobeda Španca.

Karlos Alkaraz je pobedom nad Stefanosom Cicipasom od 3:0 (6:2, 6:1, 7:6) obezbedio mesto u polufinalu Rolan Garosa, gde će odmeriti snage sa Novakom Đokovićem.

PROČITAJTE JOŠ...

Alkaraz je u prvom setu, posle početnih 1:0 za Cicipasa, napravio dve serije od po 3:0 uz dva brejka i stigao do lakih 6:2.

U drugom setu još gora igra Grka, Alkaraz je vodio 2:0, Cicipas smanjio na 2:1, nakon čega je Španac vezao četiri gema za 6:1 i 2:0 posle sat i pet minuta igre.

Da je meč gotov izgledalo je posle tri gema, kada je Cicipas imao zaostatak od 3:0 posle brejka Alkaraza u drugom gemu i potvrde bez izgubljenog poena, pogotovo jer je Cicipas u jednom trenutku pogledao u svog oca i rekao mu da Alkaraz „udara lopticu prejako i da ne može da je kontroliše“.

Ali…

Tenis je jedan od najluđih sportova i neretko donese preokrete, pa je tako Cicipas prvo spasao dve meč lopte, potom iskorisito pad u igri Alkaraza i oduzeo mu servis, te poravnao na 5:5, potom uspeo da sjajno odservira i u sledećem servis-gemu za 6:6, pa je meč ušao u taj-brejk.

Alkaraz je poveo 4:1, ali je Cicipas uspeo da se vrati i meč uvede u dramu, no ne i da „slomi“ rivala – Alkaraz je prvo dobio dva poena na svoj servis za 6:3. Ipak, Cicipas se nije predao, pogodio bekhend, potom je i odservirao as, ali je prvi servis za pobedu Alkaraz pretvorio u 7:6 i obezbedio prolaz u polufinale.

A tamo će odmeriti snage sa Novakom u finalu pre finala.

Alkaraz - Cicipas 6:2, 6:1, 7:6

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar