EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Ženevi (serija 250), pošto je u četvrtfinalu pobedio Talona Grikspora sa 2:0, po setovima 7:5, 6:1.

Meč je trajao sat i 18 minuta, iako je prethodno kasnio zbog kiše i loših vremenskih uslova.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković se i na ovom duelu žalio na teren, stalno je čistio šljaku oko osnovne linije i sa patika, a u jednom trenutku su mu smetale i žice na reketu, koje ipak nisu napravile velike probleme.

Novak će u polufinalu igrati protiv Tomasa Mahača iz Češke, dok se sa druge strane žreba tek igraju četvrtfinalni mečevi između Ševčenka i Kobolija, odnosno Baeza i Ruda.

Podsetimo, Đoković i dalje nema osvojenu titulu ove godine, te u Ženevi pokušava da popravi skor i stekne dobru formu pred Rolan Garos.

Martial Trezzini/Keystone via AP

Oba tenisera su otvorila meč veoma sigurno u svojim servis gemovima, a Novak je imao malo muka u četvrtom gemu.

U sledećem gemu Grikspor je imao pomoć vrha mreže i to na brejk loptu, pa je ubrzo posle toga poveo sa 2:3. Ekspresno je Novak izjednačio, ali je Holanđanin odgovorio na sličan način za novo vođstvo.

Osmi gem bio je veoma težak za Srbina. Na 15:15 Novak je pogrešio iz forhenda, ali mu je onda ušao prvi servis i stigao je do 30:30. Ipak, Srbin je izbacio bekhend van granica igrališta, pa je Grikspor imao brejk priliku, ali je smestio lopticu u mrežu nakon najdužeg poena u meču. Došao je Novak do servis vinera, a onda do još jednog za kraj gema – 4:4.

Martial Trezzini/Keystone via AP

Ekspresno je Holanđanin došao do 4:5 i velike prilike da povede u setovima, pošto je imao i tri vezane set i brejk lopte. Prvu je Đoković spasao asom, drugu servis vinerom, kao i treću. Došao je i do četvrte Grikspor, ali je Novak još jednom odservirao sjajno. Konačno je Đoković stigao do prednosti, a Holanđanin je pogrešio iz bekhenda za kraj gema – 5:5.

Duplom servis greškom Grikspora je otvoren gem, da bi se potom Holanđaninu stegla ruka za 0:30. Napravio je Grikspor još jednu duplu servis grešku, ali je onda vinerom iz forhenda spasao prvu brejk loptu. Kod druge je Novak izbacio ritern u aut, dok je kod treće bio pasivan, što je Grikspor iskoristio za novi viner. Promašio je Talon za četvrtu brejk priliku, ali je onda imao odličan pasing šot. Usledila je nova njegova greška iz bekhenda, a onda i iz forhenda za prvi brejk u meču.

Četiri greške napravio je Holanđanin za kraj prvog seta – 7:5.

Martial Trezzini/Keystone via AP

U drugom delu Novak je dodao gas, dok se Talonova igra raspala. Veoma brzo je Đoković poveo sa 4:0, iako se kod druge potvrde brejka malo više pomučio. U četvrtom gemu spasao je dve brejk lopte, pošto je Grikspor više grešio nego kvalitetno pogađao.

Uspeo je Talon da smanji na 4:1, ali je to bilo poslednje dobro što je uradio na meču. Novak je bez izgubljenog poena uzeo svoj servis gem, a onda nastavio seriju i sa četiri nova vezana poena zatvorio meč.

BONUS VIDEO

ĐOKOVIĆ - GRIKSPOR 7:5, 6:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar