Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Sve najzanimljivije detalje mogli ste da pratite uživo na portalu Nova.rs.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Nakon velikih problema sa kišom, organizatori su uspeli da uhvate ritam mečeva, a šesti dan Rolan Garosa doneo nam je novi izazov za Olgu Danilović. Srpkinja je slavila protiv Done Vekić sa 2:1 (0:6, 7:5, 7:6) i zaplakala od sreće dok je na terenu davala izjavu.

Pored nje, na terenu smo gledali i dva velika favorita u muškoj konkurenicji Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, a igrali su i Stefanos Cicipas, Grigor Dimitrov, Ben Šelton…

Neki od njih su uspeli da završe svoje mečeve, drugi nisu, jer je zbog kiše otkazana nekolicina okršaja. Alkaraz se posle skoro dva sata i 45 minuta u tri seta poprilično preznojio pod zatvorenim krovom, ali pobedio Sebastijana Kordu sa 6:4, 7:6 (5) i 6:3, dok su Cicipas i Siner bez većih problema pobeđivali Žanga i Kotova.

Siner je sva tri seta dobio sa po 6:4, dok je Siner za sat i po vremena završio posao sa 6:3, 6:3 i 6:1. Dimitrov se dobro zaleteo i imao set prednosti protiv Zizua Bergsa, ali je taj meč prekinula kiša, baš kao i Šeltonov sudar sa Ože-Alijasimom i Hurkačev meč sa Šapovalovim. Kada je reč o ženskoj konkurenciji, Olga je saznala narednu rivalku i to će biti Marketa Vondroušova koja je u dva seta pobedila Klaru Pake sa 6:3 i 6:1.

U subotu nas čekaju nova uzbuđenja, tada će Novak Đoković igrati svoj meč sa Lorencom Musetijem, pa ostanite uz Novu.rs do kraja turnira.


Šesti dan Rolan Garosa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare