Džesika Pegula
Džesika Pegula; Foto: Tanjug/AP Photo/Refugio Ruiz

Kada je stavila sombrero na glavu u Gvadalahari neki su bili presrećni što je opet vide sa titulom, ali mnogi i poželeli da saznaju više o njoj. Njena priča je zaista pravi unikat.

Džesika Pegula je u finalu turnira WTA 1000 u Gvadalahari savladala Mariju Sakari sa 6:2, 6:3 i tako stigla do druge titule u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom cele sezone je bila odlična, ali nije uspevala da podigne trofeja, a onda je to učinila na impresivan način. Uspela je da sruši četiri grend slem šampionke – Ribakinu, Andresku, Stivens i Azarenku. I više nego zasluženo je podigla najznačajniji trofej u karijeri koji je bio sjajna kruna odlične sezone.

“Veoma sam uzbuđena, mnogo je emocija. Cele godine govorim da mi je cilj da osvojim veliku titulu i sada sam uspela. Bila sam čvrsta, nije bilo glupih grešaka i nerezonskih odluka”, poručila je Amerikanka koja ima 28 godina i koja je u prvom kolu morala da spasi čak tri meč lopte.

Pegula je u karijeri osvojila ukupno blizu šest miliona dolara na osnovu rezultata od turnira, ali šta ukoliko vam kažemo da je to za nju – sitniš. I to bukvalno!

Pegulina mama je iz Južne Koreje, rođena je u Seulu, a sa pet godina su je usvojili Teri i Kim Pegula. Tako je dobila četvoro braće i sestra. Procenjuje se da je u ovom trenutku Teri Pegula „težak“ nešto preko sedam milijardi dolara. Teri je vlasnik Bafalo Bils iz NFL, ali i Bafalo Sabresa iz NHL. Obogatio se preko firme za prirodni gas, a u jednom trenutku je prodao za 4,7 milijardi dolara. Koliko je ozbiljan igrač Teri Pegula svedoči da je u nadmetanju za NFL tim pobedio Donalda Trampa i Bon Džovija…

Često govore da kada devojke biraju budućeg muža u njemu traže oca, a Pegula se uklopila u pravi kliše. Njen izabranik Tejlor Gahagen je veliki filantropista i procenjuje se njegovo bogatstvo na oko 2,9 milijardi dolara. Ljubav je pronašla na tatinom poslu, što takođe ne bi trebalo nikoga da čudi.

Imala je prelepo venčanje o kom se mesecima pričalo na WTA turu, a onda je medeni mesec bio još jedan kliše – Pariz.

Ipak, tenis je bio njen način da izrazi sebe i da izađe iz senke svojih roditelja bogataša.

„Tenis je moja stvar, to je moj posao i karijera. To je nešto što je odvojeno od života mojih roditelja koji nemaju pravo da se mešaju i da mi kažu šta mogu, a šta ne, da radim na terenu“, rekla je Pegula prošle godine.

Pegula je u karijeri osvojila samo dve titule u singlu, ali je zbog tako čudne situacije u modernom tenisu stigla do trećeg mesta na svetu. To je njen najbolji plasman, a istovremeno je i treća u dublu. Vraća se era kada teniseri podjednako vrednuju singl i dubl, barem sudeći na osnovu nje i dubl partnerke Koko Gof.

Ove sezone je sa Amerikankom stigla do finala Rolan Garosa (Koko igrala i finale u singlu), dok je u singlu na svakom grend slemu ostvarila najbolji plasman. Na Australijan openu, Rolan Garosu i US Openu je stigla do četvrtfinala, dok je na Vimbldonu zaustavljena u trećoj rundi. I dalje je to njen najbolji rezultat na travi.

Već 2019. godine je ušla u Top 100, za dve godine je stigla i u Top 20, a od ovog oktobra je stigla do plasmana karijere nakon titule u Meksiku.

O Pegulinoj karijeri trenutno brine trener Dejvid Vit koji je 11 godina bio trener Venus Vilijams i teško da postoji bolja preporuka da sarađuje sa devojkom iz Bafala.

Poznato je da Pegula voli ravne udarce, visoki ritam, te da vrlo retko rizikuje već čeka rivalke da greše (25 neiznuđenih grešaka). Nikada nije izgledalo kao da radi nešto spektakularno, ali njen tenis daje sve više rezultata.

Pegula je ove sezone stigla do 41 pobede (najbolja sezona u karijeri) i tako izborila Završni turnir u San Dijegu.

Istakla je da je ispunila svoj cilj kada je osvojila veliku titulu.

BONUS VIDEO Đoković: Nisam mogao da poželim ništa bolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar