Foto: TANJUG/AP Photo/Manu Fernandez

Lepo je čuti ovakve reči od jednog i te kako poznatog trenera

Poznati teniski trener i stručnjak Patrik Muratoglu izuzetno ceni Novaka Đokovića i njegove uspehe.

Muratoglu je na društvenim mrežama objavio video analizu u kojoj govori o tome zašto je Novak uvek bio bolji od drugih.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rekao sam da će Đoković verovatno biti rekorder po broju slemova kada ih je imao 12 ili 13. Razmišljao sam tako iz nekoliko razloga. Prvi je taj što je već tada bio dominantan“, započeo je Muratoglu.

Poznato je koliko Đoković neguje svoje telo, što mu i pruža mogućnost da i u 37. godini dominira svetskim tenisom, čak i kada je mlađa generacija u naletu.

„U to vreme, on je već bio bolji od Rodžera i Rafe. Naravno, Rafa je oduvek bio bolji na šljaci, ali na svim drugim podlogama, Novak je bio superioran. Takođe, bio je i dalje mlad i znao sam da mu je telo u savršenom stanju. On je po meni primer savršenog atlete u tenisu“.

Iako mnogi teniseri na pojam mentalna snaga obično prvo pomisle na Rafaela Nadala, Novak je neko ko je u tom smislu i te kako moćan i upravo zbog te vrste snage je tu gde jeste.

„I kao treće, naglasio bih njegovu mentalnu snagu. On je neko ko stvarno želi da dominira. Činjenica da je većina navijača bila uz drugu dvojicu, i da ih je oduvek manje navijalo za njega, stvorilo je u njemu da im se revanšira“, zaključio je Muratoglu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar