Toni Nadal dok je radio sa Rafom, Foto: EPA/AlLEJANDRO GARCIA

Španski teniser Rafael Nadal odlučio je da se povuče i završi profesionalnu karijeru bavljenja "belim sportom" sa reketom u ruci.

Nadal će poslednji turnir odigrati sa svojom reprezentacijom na završnom turniru Dejvis kupa, a ova vest, mada već dugo očekivana, i dalje je mnoge uhvatila nespremnim.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi oni koji su dvadesetak godina unazad pratili Nadalove uspehe i rad, ostali su u neverici da se ovo zaista i desilo, pa su mu čestitali i Ronaldo i Ana Ivanović i Kilijan Mbape i brojni drugi poznati.

Jedan od onih koji su Rafu pratili i vodili, pa iz prve ruke svedočili tom njegovom uspehu bio je i Rafaelov stric Toni.

Toni Nadal kaže da je njegov nećak bio razlog za sve njegove titule i priznanja i da nije očekivao kraj baš danas (u četvrtak).

„Nikad nisam očekivao da ću osvojiti sve što sam osvojio. Imao sam sreće jer sam imao igrača koji je uvek bio spreman da se bori i da sluša“, kazao je Toni za RTVE.

„Ovaj dan je jednom morao da dođe, tužan dan, jer kad prestaneš da radiš nešto što si radio tako dugo i što te je činilo srećnim, a znaš da više nikad nećeš neke ljude gledati kako igraju, donekle je tužan dan, ali i mora da se prihvati“, dodao je Toni.

Opisao je i da je i njega iznenadila odluka da se objava desi danas.

„Saznao sam jutros, znao sam da se povlači, ali nisam znao da to danas objavljuje. Saznao sam jutros, jer je rekao porodici. Mislim da je to normalan trenutak koji mora da dođe i ništa više“, ispričao je Toni Nadal.

BONUS VIDEO Sara Ćirković: Slikali smo se sa Nadalom, ali neće dobiti Novaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar