Rodžer Federer Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Švajcarski teniser Rodžer Federer završio je sa profesionalnim igranjem tenisa u septembru.

Poslednje minute na terenu proveo je na Lejver kupu u timu Evrope, a tada je na lep način, mada ne i pobedom ispraćen u penziju jedan od najvećih tenisera svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Prethodnih dana je bilo nagoveštaja da bi Federer mogao da se vrati na Vimbldonu, ali kao analitičar, o čemu je svoj sud dao i Aleks Koreča, nekadašnji španski teniser.

Koreča je nekada bio drugi teniser sveta i napominje da emiteri moraju da poštuju Federera, usled priče da će biti komentator BBC-ja.

„To bi bilo sjajno, mislim, Rodžer može da radi šta hoće, jer će biti dobrodošao gde god da se pojavi. Poznaje tenis, voli tenis, poštovan je i toliko je prefinjen tip, definitivno bi bilo dobro za nas da ga imamo negde u tenisu. Mislim da je dobro što bivši igrači ostaju uključeni, jer mogu da dodaju mnogo stvari, iskustva koja drugi nisu imali. Ako ste bili tamo, onda lakše možete da objasnite zašto teniseri osećaju nešto, nego što to može da objasni onaj ko nikad nije bio u toj poziciji“, rekao je Koreča, a preneo Ubitenis.

Nije siguran hoće li Federer prenositi mečeve kao komentator.

„Nisam siguran baš da li hoće da sedi u komentatorskoj kabini, ali možda bi i to mogao da radi s vremena na vreme. Vidim ga da vodi predstavu, dabude glavni tamo i da kaže – ok, ovde ja vodim stvari. Možda da radi intervjue i program, da radi nešto posebno. Znajući Rodžera, to mora da bude nešto specijalno. Ali, stvarno ne vidim svrhu da recimo vodi mečeve po osam sati“, rekao je Koreča.

Inače, prema BBC listi plata, poznato je koliko bi otprilike mogao i da zarađuje trofejni Švajcarac, osvajač 20 grend slemova.

Džon Mekinro, čuveni američki teniser koji radi kao analitičar za turnir zarađuje između 180 i 185 hiljada funti. Vimbldon počinje trećeg jula ove godine, a na njemu će Novak Đoković braniti trofej.

BONUS VIDEO: Novak Đoković slikanje sa peharom izjava za medije i druženje sa navijačima dan posle velike pobede