Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Morao je da prođe pravu golgotu Novak Đoković protiv 86 pozicije slabije plasiranog tenisera (6:7(4), 6:3, 6:2, ali je na kraju uspeo da izbori četvrtfinale Srpske Opena.

Možda najbolje od svega kakav smo meč gledali objašnjava sam Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

„Hvala mu što je pustio dekicu da pobedi“, poručio je Đoković po završetku meča.

I zaista Đoković koji je gotovo duplo stariji od svog današnjeg protivnika uspeo je da se izvuče u momentima kada su ga mnogi otpisali. Po ko zna koji put je Srbin uspeo da slavi u meču u kom nije bio bolji rival i to je jedna od velikih odlika šampiona.

Čak i kada ništa ne funkcioniše kako treba, pogotovo ne forhend koji je bio takav oslonac tokom Australijan opena, uspeo je da se izvuče iz ralji kritika koje bi neminovno usledile da je došlo do poraza već u drugom kolu Srpske opena.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nervoza mladog Francuza videla se samo prilikom servisa jer je napravio pet dvostrukih grešaka, ali je tokom meča bilo vidljivije da poeni više frustriraju Đokovića.

Ko zna šta je sve rekao Goranu Ivaniševiću u toku meča, a u nekoliko navrata se nervirao zbog svojih neiznuđenih grešaka. Kada je ko zna koji put loptica završila u mreži počeo je da viče „Svaki poen, ali svaki poen“.

Bilo je jasno da nije zadovoljan, a onda se desilo i nešto što mu je išlo na ruku. Sredinom drugog seta je izašlo sunce, osušio se i ubrzao teren, a Đoković je to odmah iskoristio. Od tog momenta je potpuno kontrolisao sve poene, pa je pred poslednji gem u meču čak odlučio i da gleda u pravcu lože.

To baš često radi, to je prepoznala i mama Dijana koja mu je poslala poljubac. Bio je to jedan od retkih, tako neposrednih izliva ljubavi u toku susreta prvog tenisera sveta koji je po pravilu izuzetno fokusiran. Ovog puta je sve već pre kraja meča postala prava fešta.

Foto: Nova.rs / Miodrag Dimitrijević

Nakon što je Novak izgubio prvi set, ložu je napustio i otac Srđan kao što je to često radio, verovatno protiv malera. Novak je tada odlučio i da skine steznik i zaigrao znatno bolje. Odjednom se videlo da se oseća komotnije, slobodnije i brzo je to naplatio dobrim poenima. Kada se vratila sigurnost u forhend, kada su drop šotovi počeli da prave razliku, pratilo je to podizanje čitave igre.

Odjednom lopta više nije stajala u mreži, Francuz je pokazao da nije zid, a Đoković je prodisao. Kada je namirisao slabe tačke koristio ih je maksimalno.

Prošle godine smo slično videli na Serbia Openu kada je podizao nivo igre iz kola u kolo, a onda poručio da mu je upravo to bilo neophodno.

Sada je igrao gotovo tri sata takmičarskog tenisa što će biti veliki zalog za budućnost.

Đoković je pobedio zaista samog sebe, kao što je i nekoliko puta do sada poručivao da mu je „najveći protivnik Novak Đoković“.

Bila je ovo najteža moguća provera, a sada mu ostaje da čitav dan posveti oporavku i spremanju za duel sa Dušanom Lajovićem ili Gregorijem Barereom (taj duel je na programu u četvrtak, 11.00).

BONUS VIDEO  Navijači skandiraju Đokoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar