Novak Đoković i Nenad Zimonjić u Monte Karlu
Foto: Felice Calabrň / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rik Maći, čuveni teniski trener, pričao je o Novaku Đokoviću, koji sa igračke strane prolazi kroz izazovan period i još uvek nema titulu u 2024. godini.

Đoković je nedavno prekinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem, što je mnoge iznenadilo, a umesto njega na Mastersu u Monte Karlu pojavio se Nenad Zimonjić, koji i dalje nije zvanično novi trener srpskog tenisera.

„Trenutno, ne verujem da trener može da stvori takvu razliku. To je jednako onome kada je Serena Vilijams već imala 12 slemova i tek onda je angažovala trenera. Može da vam pomogne što se tiče motivacije i strategije. Ali slušajte, Novak je na trećoj bazi. On se zaputio kući. Ne verujem da trener može da donese veliku razliku“, rekao je Maći u intervjuu za „Sportskeeda“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ističe Amerikanac da Đoković još nije rekao poslednju reč.

„U redu je ako su u pitanju male, suptilne stvari, koje vas mogu dovesti do nečega, jer se radi o ključnim momentima, posebno u muškom tenisu. Poznaje momka kog je izabrao za trenera. Oni se vraćaju u neko prošlo vreme i na kraju svega on je taj koji povlači okidač. Tako da sve zavisi od njega i ako ostane zdrav, mislim da može do još nekoliko grend slem titula“, dodao je Maći.

Upitan je i o potencijalnoj saradnji sa Novakom.

„Pre svega, on je taj koji bi morao da me pita, onda bismo imali dug razgovor jer morao bih da znam šta tačno želi od trenera. Jer ja ne putujem. Uvek kažem da bih pre da napravim tim u boksu, nego da sedim u boksu. To je do strategije. U pitanju je motivacija. Tehnički ili biomehanaički, neće ništa promeniti. Ako bi me pitao, definitivno bih bio uključen, ali ne bih putovao. Možda jedino na grend slem, ali ja sam taj koji vodi posao, dajem 50 sati nedeljno časova ljudima na profi turu, deci, odraslima i želim to da radim“, zaključio je Maći.

Inače, Maći je svojevremeno bio trener sestara Vilijams, radio je i sa Marijom Šarapovom, Dženifer Kaprijati, Endijem Rodikom…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar