Novak Đoković napada Rolan Garos
Novak Đoković Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Sve manje se vodi računa o igračima.

U ponedeljak su tačno u podne krenuli prvi mečevi na Vimbldonu, a među prvima će igrati i zvanični šampion Novak Đoković.

Srbin kao branilac titule otvara program na Centralnom terenu protiv Argentinca Pedra Kaćina, ali jedna stvar je zaokupila pažnju medija.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, prema nezvaničnim informacijama, sudije su dobile instrukciju da što više skraćuju pauze između poena i gemova kako bi se mečevi brže odvijali i tako bili pogodniji za praćenje televizijskoj publici.

Zbog toga je na Rolan Garos Novak već imao jedan sukob, a nbi o je kroz karijeru često kritičan kada su sudije nepotrebno ubrzavale mečeve.

On se u Parizu svađao sa sudijom Demijenom Dumusoom – njih dvojica su se tada posvađali zbog pauze između gemova, a slične scene mogle bi da se vide u Londonu ove sezone.

Da ima dima u čitavoj priči potvrđuju i reči nekadašnje šampionke Marion Bartoli.

„Ne razumem tu ideju, da budem iskrena prema vama. Druga je stvar biti TV gledalac, ali biti na stadionu je potpuno drugačije. Kada ste na tribinama, želite da najbolji mečevi traju 10 sati ako je moguće. Uživate u drami, uživate u pritisku, uživate u atmosferi. Ne kažem da treba staviti tri minuta pauze kad se menjaju strane, ali … Neka uzmu peškir, neka sednu i kada oba igrača sednu, počnete sa 60 sekundi. Ako jedan igrač očigledno namerno ide masovno polako do svoje stolice, onda mu dajete upozorenje.“.

Ostaje da se vidi kako će to sve izgledati u Londonu.

BONUS VIDEO Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar