Foto: Nova.rs

Strepeli su mnogi kako će izgledati po dolasku u Melburn, a on je sve skeptike uverio da je dobro.

Kao što je to Novak Đoković i sam rekao problem postoji, ali nije to ništa sa čim se nije nosio tokom karijere. Ni Novak, ni Goran Ivanišević nisu imali nikakvu dilemu da će sve biti u redu, a čak i da ne bude Đoković je samouvereno rekao „poslednja dva Australijan opena sam osvojio povređen“.

PROČITAJTE JOŠ:

Uostalom, samo prethodne godine je Miljan Amanović, Novakov fizioterapeut, više puta „izvlačio“ taj zglob i masirao usred grend slem turnira, pa opet nije bilo razloga za više od bojazni. Amanović je doleteo u Melburn i biće sa ekipom tokom ovog grend slema.

Amanović je više puta morao tokom prethodnog Australijan opena, ali i tokom Rolan Garosa da „izvlači“ ruku srpskom asu. Đoković je svestan da mu je oporavak znatno sporiji sada, pa je zbog toga njegova sistematičnost dovela do toga da se potpuno posveti svakom detalju.

Uostalom, početkom prošle godine je uveo u tim i Klaudija Cimalju, još jednog poznatog fizioterapeuta, koji je pomogao i oko ovakvih segmenata.

Novak je tokom karijere često igrao sa brojnim sitnim povredama koje nije želeo da ističe u prvi plan pre svega zbog poštovanja prema rivalu. Ovog puta je bilo evidentno koliko mu to pravi problema, ali je par dodatnih dana odmora očigledno sve sredilo.

Foto: Nova.rs

Đoković je odradio prvi trening u Melburnu, na čuvenoj „Rod Lejver areni“ i tom prilikom je trenirao bez steznika.

Bio je potpuno posvećen treningu i nije delovao da ima bilo kakav bol. Dodatnih par dana odmora mu je pomoglo, a od velike pomoći će biti i izuzetno toplo vreme u Australiji.

I to je samo početak obavezama koje očekuju Đokovića. Pre početka Australijan opena (14. januar) će se na terenu naći još najmanje dva puta. Najpre je u noći između utorka i srede odradio trening meč protiv Aleksandera Zvereva, a karta za taj meč je koštala samo 10 australijskih dolara (oko 710 dinara). Nakon toga ga čeka meč koji nosi radni naziv „Novak i prijatelji“, a onda i sam turnir koji će pokušati da osvoji po 11. put u karijeri.

Đoković je vedar i raspoložen, a pokazao je da nema nikakvih razloga za tenziju i za paljenje različitih alarma. Iako su mnogi utrkivali u tome da sahrane njegove šanse u Melburnu, ipak je činjenica da je na kraju dana upravo on „čovek koga treba pobediti“, kako voli često i sam da kaže.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Srpski as je tokom čitave prošle godine povremeno zaustavljao treninge da bi dobio dodatnu pomoć od Amanovića, a ta nelagodnost je uvek bila neuporedivo veća kada bi vreme bilo hladnije. To je bilo i te kako vidljivo u Rimu, a to je ujedno i objašnjenje zbog čega je od organizatora Rolan Garosa zahtevao da obično igra u terminu u kom je finale 16.00, a ne u noćnoj sesiji.

Đoković je navikao da igra sa povredama i to za njega nije nikakva novina, ali jeste čudno što je i treći put zaredom povređen dočekao Australijan open. Prethodna dva puta je podizao trofej, a kako je sada povreda neuporedivo blaža nema razloga da ne veruje da će iz Melburna poneti i 25. grend slem pehar u karijeri.

Ipak, izuzetno će biti bitna uloga Amanovića sa kojim je prošle godine u Australiji proveo više vremena nego sa bilo kojim drugim članom tima, išli su od terapije do terapije, pokušavajući da ga pripreme za prvi sledeći meč. Ovog puta to verovatno neće biti potrebno, ali je činjenica da će Novak morati da se pobrine da sa tom rukom bude sve u redu. Uostalom, upravo su mu servis i forhend, koji su najviše ugroženi zbog ovog bola, doneli poslednju titulu u Melburnu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković priča kineski, Olga Danilović u neverici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar