Viktor Troicki
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki ne gubi nadu posle dva poraza u muškom singlu od Slovačke.

Miomir Kecmanović i Dušan Lajović su gubili od Lukaša Klajna i Aleksa Molčana, pa Srbija gubi sa 0:2 posle prvog dana. U subotu se igraju dubl i potom još dva muška singla i Srbiji su potrebne sve tri pobede.

„Nikada se nisam predavao, pa to neću da uradim ni sada. Pokušaću da prenesem igračima da pokažu sutra tu borbenost, da pokažu da imaju ono i da probaju da preokrenu. Razočaran sam što je pred našom publikom 2:0 za protivnika. Ali, nemamo mogućnost za kombinovanje i verujem da i Kecmanović i Lajović mogu bolje od ovoga što su pokazali danas“, rekao je Troicki, a preneo Teniski savez Srbije.

„Ja bih voleo da imam opciju da mogu da menjam nešto, ali ovoga puta zaista, u takvoj smo situaciji da nemamo izbora. Eventualno, za dubl da, Ćaćić je siguran, ali videćemo da li će Miša ili Duci na teren sa njim. Što se tiče singla, kao što sam rekao, loša je situacija kod svih singl igrača. Od svih singlaša koje imamo u zemlji, dvojica spremnih su danas igrala, nažalost, nije bilo dobro, nije bio njihov dan, podbacili su. Verujem da su mogli više, ali to je sport, to je tenis. Protivnici su takođe igrali sjajno. Razočaran sam, mislim da ovo nije rezultat koji smo smeli da dopustimo prvog dana“, istakao je selektor.

Kaže i da bi Kecmanović dobio meč da je iskoristio to što je imao prednost brejka u prvom setu i da nije ispustio servis kad je servirao za 1:0 Treba mu, po mišljenju Troickog vreme da se privikne šljaku, mada je u najboljem stanju stigao iz Australije.

Mečevi se igraju u Kraljevu, a Miomir Kecmanović, koji je izgubio sa 7:6 (2), 6:2 kaže o svom meču sa Klajnom kaže da je Lukaš pogađao sve u bitnim momentima.

„Jednostavno, u ključnim trenucima rival je pogađao sve, to nisam očekivao i doživeo sam poraz. Moramo da se izdignemo jer se igra do trećeg poena“, naveo je on.

Lajović je poražen sa 6:4, 2:6 i 0:6 i žali jer je njegov meč krenuo dobro, baš kao i Kecmanovićev.

„Počelo je dobro, a posle prvog seta sam jednostavno bio u podređenom položaju i nisam uspeo da se izdignem. Sutra je novi dan i verujem da možemo sve da peokrenemo, iako je 2:0 za protivnika“, objasnio je Lajović. U subotu se dubl igra od 13 časova, a posle toga su na programu singl mečevi.

BONUS VIDEO Obradović: Đoković, Alkaraz, Medvedev i Siner će dominirati u nastavku sezone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar