Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

Turnir na oprezu.

Dok se teniseri spremaju za Vimbldon, u pozadini se valja pretnja koja bi mogla da ugrozi bezbednost učesnika zbog čega se i organizatori turnira posebno spremaju za to, a lako bi u centru pažnje mogao da se nađe i Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Sledeće nedelje počinje Vimbldon, čiji organizatori strahuju od mogućih protesta članova pokreta „Samo zaustavi“.

Na Vimbldonu strahuju da bi radikalni ekološki aktivisti mogli izazvati incident na Cntralnom terenu, piše „Gardijan“.

Zbog toga je već pripremljen plan za takve slučajeve koji podrazumeva pojačane mere bezbednosti na i van terena, dok je teniserima poručeno da „ne pokušavaju da kopiraju Džonija Bejrstoua”.

Reč je o engleskom igraču kriketa koji je u sredu zaustavio jednog od demonstranata iz pokreta „Samo zaustavi naftu“, a zatim ga izneo sa terena.

Kako se najavljuje incident na Centralnom terenu, u opasnosti bi mogao da bude i Novak Đoković koji će većinu, a ako ne i sve mečeve igrati baš tu, pa se upozorenje odnosi i na njega, da ne pokušava da sam reši problem.

Poslednjih meseci, ekološki aktivisti su se istakli i sabotiranjem prvenstva u snukeru, dok je jedan od njih prošle nedelje otkrio infiltriranom novinaru da je Vimbldon njihov sledeći plan.

Po svemu sudeći, nameravaju da se drže sudijske fotelje, mreže, a možda i terena…

„Slika nečije ruke zalepljene za nešto na Centralnom polju bi bila odlična. To bi bilo veoma inspirativno. Ima dosta ljudi koji bi to uradili“, otkrio je aktivista u tom razgovoru.

Vimbldon je zbog toga upozorio gledaoce da ne mogu da donesu nikakve predmete koji bi mogli da budu iskorišćeni za sabotiranje ili oštećenje imovine All England Cluba, uključujući boju u spreju, suzavac za samozaštitu i lepak.

BONUS VIDEO Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar