Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Ruski teniser Andrej Rubljov pobedio je Holgera Runea u finalu mastersa u Monte Karlu i osvojio titulu u kneževini.

Posle dve godine i dva trofeja Stefanosa Cicipasa, ruski igrač je izašao na kraj sa talentovanim Dancem u tri seta – 5:7, 6:2 i 7:5 posle više od dva i po sata tenisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Rune je imao mnogo problema sa servisom, pravio je mnogo grešaka iz tog udarca što je vodilo slabijim procentima, mada je u realizaciji Danac bio dobar.

Drugi servis mu je bio posebna boljka, tu je uspevao da osvoji tek svaki treći poen, Rubljov je shodno tome bio bolji i u riternu, što je za posledicu imalo više vinera (34 prema 29), uz daleko manje grešaka (22 je napravio Rune, a samo 8 Rubljov).

Rubljov je imao šansu za brejk u trećem gemu, nije iskoristio dve loptice za vođstvo, posle čega je Danac napravio brejk za 4:2, ali odmah izgubio svoj servis za 4:3 posle velike borbe.

Ipak, Rubljov je u poslednjem gemu imao još jedan pad i Rune je to kaznio tako što je iskoristio jedinu brejk loptu u 12. gemu, koja je ujedno bila i set lopta za 7:5.

U drugom setu je Rus podigao nivo servisa i uzvratnog udarca, pa je pretrpeo jedan brejk za 2:2, ali je napravio ukupno tri i bez problema je poravnao u setovima.

Treći set je Rune otvorio brejkom i vođstvom 4:1. Bio je pred titulom, ali je Rubljov u sedmom gemu vratio izgubljeni brejk, potom je u finišu napravio još jedan i proslavio prvu masters titulu u karijeri.

Završnica Monte Karla donela je tri spektakla i svaki od mečeva je završen u po tri seta. Rune je pre finala izbacio Sinera, a Rubljov je eliminisao Tejlora Frica, pa su odmerili snage i Rus je izašao kao pobednik.

Od 2017. kada je ušao u svoje prvo ATP finale, samo petorica igrača su imala više titula od Rubljova, koji je u Monaku uzeo 13. trofej, ali tek prvi iz serije 1000.

Nažalost po njega, više nego duplo titula je uzeo Novak Đoković (27), koji je preokretima u tom period u nebrojeno puta dizao velike trofeje, dok je Rafael Nadal od 2017. podigao 23 trofeja, Danil Medvedev 19 i Rodžer Federer 15.

Rune nije uspeo da osvoji svoj drugi masters trofej pošto je slavio prošle godine u Parizu.

BONUS VIDEO: Zverev proverava šećer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar