Foto: AP Photo/Manu Fernandez

Pokrenula novu debatu

Aleksandra Stivenson, bivša američka teniserka i stručna konsultantkinja ESPN-a, iznela je interesantno mišljenje o tome ko može da osvoji grend slem titulu pored Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

Amerikanka je gostovala u „Meč poen Kanada“, gde je iznela svoje mišljenje o potencijalnim osvajačima grend slemova u narednoj godini.

PROČITAJTE JOŠ:

„Postoji nekoliko igrača koji su mi zanimljivi. Možda njih šestorica koji mogu da osvoje grend slem, iako Novak domini(smeh). Tu su uvek Danil Medvedev, Karlos Alkaraz i Novak. Mogla bih da dodam i Andreja Rubljova, iako on još nije prolazio dalje od četvrtfinala na grend slemovima. Mislim, koliko je puta dolazio do četvrtfinala? To je impresivno. Tu je i Ben Šelton. On u ovom trenutku nije spreman da osvoji grend slem, ali ko zna? Možda mu se put otvori“, rekla je Stivenson.

Na listu potencijalnih osvajača dodala je i Frensisa Tijafoa, a zanimljivo da je izostavila trojicu dosadašnjih finalista grend slema – Aleksandera Zvereva, Stefanosa Cicipasa i Kaspera Ruda, koji su već dugo u vrhu svetskog tenisa.

Zanimljivo je da su od pobrojanih samo Alkaraz i Medvedev pored Đokovića uspeli da podignu grend slem trofej.

Stivenson je nekadašnja 18. igračica sveta koja se povukla 2018. godine. Tokom karijere je osvojila jednu titulu na WTA turu, a najveći uspeh je ostvarila plasmanom u polufinale Vimbldona 1999. godine. Najbolji rang joj je 18. mesto koje je zauzimala 28. oktobra 2002. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar