U legendu je odavno ušao, ali je sada došao nekarakteristično tiho.

Grafika: Slađana Đermanović

Dok je Novak Đoković radio trening pred polufinale sa Kameronom Norijem na Vimbldonu, iza njegovih leđa je u želji da bude neprimećen prošao i Rafael Nadal.

PROČITAJTE JOŠ

Osvajač dva grend slema ove sezone (22 ukupno) odlučio je da za trening izabere teren do kog novinari nemaju pristup. Uz to je trenirao sa strane koja se ne vidi ni iz jednog ugla, a od organizatora je zahtevao i da kasnije nema nikakve medijske aktivnosti.

Podsetimo, Španac je povređen uspeo da savlada Tejlora Frica i da se plasira u polufinale posle pet setova, iako je bilo očigledno da ima problema sa povredom.

Sličan scenario je kao onaj koji smo videli u Australiji pre godinu dana kada se i Đoković povredio protiv Amerikanca. Ruptura međurebarnog mišića Đokovića je tada bila oko 2,6 centimetara na kraju turnira (1,7 kada je prvi put mereno), dok je po informacijama španskih medija povreda trbušnog mišića Nadala oko sedam milimetara. Ipak, tada je Novak osuđivan i od strane Frica da lažira povredu i da ne bi mogao ni da igra da je stvarno povređen. Istovremeno je sa Nadalom narativ potpuno drugačiji, iako mnogi sumnjaju u njegovo zdravstveno stanje nakon stalnih jadanja. Ipak, nekako uspeva ne samo da se takmiči, nego i da osvaja grend slem turnire u niz. Ove godine već ima 19 pobeda na grend slem turnirima (bez poraza).

Kamera je snimila da Španac ima trake po telu, a nakon svega je morao da se povuče i odustane od polufinale.

„Nema smisla da nastavim da igram, samo mogu da pogoršam stanje. Ne mislim da mogu da pobedim na dva meča u ovim okolnostima. Veoma sam tužan, doneo sam tešku odluku. Želim da budem van terena tri, četiri nedelje, nadam se da će mi to biti dovoljno da nastavim da igram ove godine“, rekao je u četvrtak uveče Nadal dok se povlačio sa Vimbldona.

Foto: Nova.rs

Činjenica je da se namerno sakrio, da je bukirao teren do kog je nemoguće doći (što je posebno iritiralo veliki broj španskih kolega) i da je trenirao sa strane gde ga je praktično nemoguće videti, osim kada izaće da odigra neki volej.

Španac je trenirao pod budnim okom doktora, verovatno radeći posebnu proveru pred polufinale, ali ipak nije mogao da se dovoljno oporavi i bori za finale u koje je prošao Nik Kirjos.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana

*

Foto: Nova.rs

*

Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO Novak do detalja otkrio motivacioni govor samom sebi: Možeš ti to – idemo, majstore

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare