Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Rafael Nadal odigrao je meč ispod standarda na koji je navikao navijače, ali je prošao u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Aleksejem Popirinom 3:0 u setovima (6:3, 6:2, 7:6).

Nadal je prvi set dobio zahvaljujući iskorišćenoj prvoj prilici za brejk, i to u osmom gemu, nakon čega je uz samo jedan izgubljen poen došao do 6:3.

U drugom setu „bik sa Majorke“ je bio znatno agresivniji, napravio je dva brejka u prva četiri gema, odbranio jednu brejk šansu, poveo 4:0 i sa 6:2 duplirao prednost.

PROČITAJTE JOŠ...

Ništa nije slutilo na dramu, ali je 63. teniser sveta zaigrao znatno bolje, pa je nakon propuštene prve šanse za brejk u četvrtom gemu, potom i jedne u šestom, Australijanac iskoristio drugu u tom delu igre, poveo 4:2, a potom i u narednom gemu bez izgubljenog poena došao nadomak osvajanja seta.

Umesto toga, propustio je dve set lopte, Nadal došao do brejk prilike, iskoristio je, u narednom gemu izjednačio, da bi u 11. na servis Popirina imao čak četiri brejk lopte, no nije uspeo da oduzme servis rivalu.

Kako je i Nadal osvojio naredni gem na svoju servu, pobednika je rešio taj-brejk u koji je Nadal ušao silovito, nakon 0:1 vezao šest poena, došao do 6:1, i potom četvrtu meč loptu pretvorio u pobedu.

Nadala u drugom kolu očekuje duel sa Rišarom Gaskeom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar