FOTO: EPA-EFE/JASON SZENES
FOTO: EPA-EFE/JASON SZENES

Poznati teniser Dženson Bruksbi saopštio je da je suspendovan zbog toga što je propustio tri testiranja na doping.

Bruksbi, koji je prošle godine bio 33. igrač planete poslednji meč odigrao je još u januaru ove godine kada je poražen od Tomija Pola u Australiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Sada je javio da mu uslovna suspenzija kreće od petog jula i da je morao da prihvati takvu odluku zbog navoda o propuštanju testova u periodu od 12 meseci.

„Uslovna suspenzija nije pokazatelj da sam nešto uradio pogrešno, naprotiv, odbio sam ovu optužbu i čekam arbitražu na nezavisnom tribunalu. Protokoli protiv dopinga su tu da zaštite integritet našeg sporta, a ja te protokole poštujem“, rekao je Bruksbi.

Dodaje i argument zbog kog misli da će proći nekažnjeno kada je reč o onome što mu se stavlja na teret.

„Nikad nisam pao na doping testu i nikad nisam uzimao supstance koje nisam smeo. Testiran sam nebrojeno mnogo puta, uključujući i tri puta posle operacije u martu 2023“, dodaje Amerikanac.

Ipak, navodi o „izbegavanju“ testova na doping dolaze baš u vezi sa godinom kada je 22-godišnjak pravio najbolje rezultate u karijeri.

„Jedan od navodnih testova koje sam propustio je bio četvrtog juna 2022. u Hertogenbošu u Holandiji, dva dana pre početka ATP turnira iz serije 250. U vreme pokušaja tog testiranja, ja sam bio u zvaničnom turnirskom hotelu gde sam i rekao da ću biti, u svojoj hotelskoj sobi, u vreme koje sam najavio. Radujem se što ću dostaviti dokaze i objasniti šta se desilo pred nezavisnim panelom arbitara“, priča Bruksbi, koji zaključuje da će sve ovo jednom ostaviti iza sebe i vratiti se ATP turu.

BONUS VIDEO: Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar