Novak Đoković Dejvis Kup
Novak Đoković Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Novak Đoković, trenutno najuspešniji teniser svih vremena, nagovestio je da će u nastavku svoje karijere biti selektivan u vezi sa turnirima na kojima će nastupati.c

Jasno je rekao da su mu prioriteti grend slemovi i nastupi za reprezentaciju Srbije, poput onih u Dejvis kupu, koji mu i dalje daju posebnu motivaciju.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovakve nedelje predstavljaju motiv više i inspirišu me da nastavim dalje. Mislio sam da nikada neću morati da izvlačim iz petnih żila motivaciju, međutim u poslednjih par godina to jeste slučaj. Da bih produžio svoju karijeru ja moram da uživam. Nakon svih uspeha, igra za reprezentaciju je nešto što me pokteće. Kad imaš momke koji su ti prijatelji na klupi, ovakvi dani bude leptiriće u stomaku. Drago mi je što i dalje mogu da doprinesem pobedama, a kad osetim da ne budem više mogao, prepustiću mesto“, rekao je Novak Đoković.

Iako je pre nekoliko godina smatrao da mu nikada neće ponestati motivacije, sada priznaje da uživanje i podrška prijatelja iz reprezentacije igraju ključnu ulogu u njegovom produžetku karijere. Đoković je naglasio da će nastaviti da igra dok oseća da može da doprinese pobedama svog tima, a kada oseti da više ne može, povući će se.

Njegova izjava da ga Završni masters ne zanima na koji inače još nije obezbedio plasman, mnogima se nije svidela i pokazuje jasan zaokret u karijeri. Nema više jurenja plasmana, renkinga, bodova već je sada fokus samo na određenim turnirima što je i logično u ovoj fazi karijere.

Što se tiče preostalih turnira u 2024. godini, Novak je potvrdio da nema plan da igra na ATP turniru u Beogradu, ali da će nastupiti na egzibiciji u Bugarskoj i na turniru u Šangaju.

Za razliku od ranijih godina, trenutno nema precizan raspored za naredne mesece, jer oseća potrebu za odmorom i razmatranjem kako želi da nastavi svoju karijeru.

Iako je nagovestio da mnoge turnire više neće igrati, Đokovićev tačan plan za završetak sezone 2024. još uvek ostaje nepoznanica.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare