Foto: Profimedia

Ko je visoki Australijanac koji će izađi na crtu Đokoviću.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

Prva prepreka je apsolvirana posle mnogo muke što zbog sopstvenih zdravstvenih problema, što zbog sjajne igre rivala. Dino Prižmić je Novaka Đokovića naterao na najduži meč karijere kada se gledaju samo prva kola grend slem turnira i ovo je situacija koju do sada nismo videli kada je najbolji igrač svih vremena u pitanju.

PROČITAJTE JOŠ

Činjenica je da je zbog toga propustio trening dan posle meča priziva na dozu opreza sve dok ga ne vidimo potpuno zdravog. Iako se po Novakovim rečima to ne dovodi u pitanje, treba biti oprezan i zbog narednog rivala koji ga u sredu čeka u drugom kolu.

Iako bi u regularnim uslovima Aleks Popirin bio samo još jedna recka u tefteru šampiona jer je raznovrsnost i kvalitet Novakove igre previše za Australijanca, i ovaj duel bi mogao da bude nezgodan za Novaka u kontekstu da će morati da se pomuči da ga reši u svoju korist.

Njih dvojica su igrala jedan protiv drugog na turniru u Tokiju pre pet godina kada je Đoković bio bolji sa 6:4, 6:2, a kako i sam Popirin kaže, bio je previše mlad i fizički slab da bi mogao da parira srpskom teniseru.

„Igrali smo prošli put kada sam imao 19 godina, fizički nisam mogao da mu pariram. Sada sam iskusniji, zreliji, mnogo fizički jači“. rekao je Popirin nakon pobede u prvom kolu protiv zemljaka Mark Polmansa kojeg je rutinski savladao pred krcatom „Džon Kejn Arenom“.

Ono što je moglo da se vidi na licu mestza jeste da to nisu prazne priče i da Popirin puca od samopouzdanja pred meč koji sledi što znači da neće biti stegnut kada bude izašao na teren i to je oduvek bila jedna od ključnih stavki kada se igra protiv najboljih igrača na svetu.

Ta opuštenost bi mogla da otključa njegov ubitačan servis koji je među boljima na ATP turu, a samim tim i prednost koju bude stvarao sa njim će mu otvoriti prostor da snažnim forhendima traži direktne poene.

Popirin je u prvom kolu odservirao 20 as udaraca, imao sjajnih 71 posto ubačenih prvih servisa i 81 posto osvojenih poena kada ih ubaci u polje. To su izuzetne brojke koje olakšavaju igru u servisi gemovima, što će mu biti potrebno da bi uopšte bio u priči u ovom meču.

Imao je i 56 vinera i maksimalno je koristio svaku priliku da skrati poene.

Ipak, treba reći da je Novak Đoković najbolji riterner svih vremena i da je to druga dimenzija u odnosu na nedoraslog Polmansa koji je i pored sjajne statistike Popirina uspeo da dođe do tri brejk lopte.

Foto: Profimedia

Đoković će svakako morati da mnogo bolje čita i vraća servise nego protiv mladog Prižmića koji je ipak slabiji server, a tu je i faktor publike. Iako je srpski as u Australiji kao u Srbiji zbbog velike armije srpskih navijača, Popirin je domaći ljubimac i sigurno će imati veliku podršku domaćoih navijača koji znaju da naprave fudbalsku atmosferu, a znaju i da provociraju protivničke igrače.

Zanimjljivo je i da je Popirinov zemljak nedavno pobedio Novaka.

Aleks de Minor je odigrao jedan od najboljih mečeva karijere i u Pertu na Junajted kupu savladao Đokovića koji je tada imao i problema sa povredom zgloba.

Na naše pitanje da li će tražiti savet od popularnog „Demona“ Popirin se samo nasmejao i poručio da će ga definitivno pitati za tajnu pobede nad Đokovićem.

Ipak, treba reći i da Popirin nema veliki rezultat na grend slemovima jer nikada nije stigao dalje od treće runde, a najveća pobeda mu je bila protiv Tejlora Frica.

Zanimljiva životna priča.

Kao i mnogi Australijanci, popirin je dete migranata koji su sreću potražili na drugom kraju sveta, ali je i sam promenio mnoge destinacije.

I otac i majka su mu iz Rusije, ali je on rođen u Sidneju. Kasnije tokom života je jedno vreme živeo u Španiji, zatim i u Dubaiju, tako da je imao zanimljiv životni put.

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

U karijeri je dva put osvajao titule i to na različitim podlogama.

U Singapuru je slavio 2021. godine na betonu, dok je prošle godine slavio i na šljaci u Umagu.

Zanimljivo je da mu je idol Novakov veliki prijatelj Huan Manuel Del Potro, što i nije toliko čudno jer su obojica visoki i udaraju snažno.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar