Najbolji teniser planete Novak Đoković "pomešao" je jezike.

Nije nepoznato da Đoković voli da se obraća publici i domaćinima na jeziku zemlje u kojoj igra, kada taj jezik zna. Posle meča sa Igorom Gahovim iz Rusije, u drugom kolu turnira u Monte Karlu, malo se zbunio.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je sa 7:6 (5) i 6:2 pobedio Gahova teže nego što je očekivao, a onda se obratio na francuskom, engleskom i nakratko je „zakucao“ kada je došao red na maternji, srpski jezik.

Zato je zanimljiva njegova reakcija kada je posle zahteva da odgovori na srpskom, počeo da priča na engleskom jeziku i nasmejao se kad je shvatio da treba da se prešalta.

„Da, ovo je…“, počeo je Novak na engleskom, pa se prebacio na srpski uz osmeh.

„Drago mi je što sam započeo ovaj turnir pobedom. Nekako sam i najavljivao da će prvi ili drugi meč biti najteži dok ne uhvatim malo ritam. Pogotovo na šljaci na kojoj je nepredvidivo kako će da odskoči svaka loptca, drugačije odskače. Veliki je izazov, pogotovo ako nisi igrao dugo na ovoj podlozi. Današnjeg protivnika nikad pre nisam video, nisam ga poznavao i samim tim je svašta moglo da se desi. Bio sam nervozniji u prvom setu, podigao sam nivo u drugom, završio sam posao u dva seta i nadam se boljoj igri“, kazao je prvi reket planete.

Njegov sledeći rival će biti bolji iz okršaja Luke Nardija i Lorenca Musetija.

BONUS VIDEO Đoković: Svi protiv mene proigraju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar