Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair)

Čuveni teniski trener, Patrik Muratoglu, smatra da Novak Đoković nije izmislio povredu, ali da ume da se poigrava sa umom svoji rivala.

Đoković se povredio protiv Tejlora Frica u trenutku kada je vodio sa 2-0 u setovima i bilo bi suludo i pomisliti da bi izmislio povredu u takvom trenutku.

PROČITAJTE JOŠ

Dominirao je, kontrolisao ritam meča i nema ni govora da bi izmišljao povredu u takvom momentu, niti bi bilo logično da ima želju da odugovlači i igra pet setova, umesto tri.

Ipak, povreda je bila jača, ali ne u konačnom zbiru. Samo je produžila Novakov meč, što je prokomentarisao Muratoglu.

„Ponekada tokom mečeva, kada je u teškoj situaciji, Novak se igra sa umom svojih rivala. Radio je to mnogo puta u prošlosti. Kada mu ne ide, pretvara se da je odustao, kao da nije tu, a onda odjednom ponovo igra dobro. Ali nikada nije lažirao povredu tokom turnira. Ni u jednom momentu nisam pomislio da Rafa ili Novak lažu da su povređeni ili da preuveličavaju svoje povrede. Oni znaju da se nose sa pritiskom, zato su šampioni“, rekao je Muratoglu.

Bilo je jasno da Novaka muči povreda i protiv Miloša Raonića, igru je stilom usmeravao u takvom pravcu da najmanje oseti problem sa povredom.

„Kada se povreda dogodila, Novak je verovatno osećao da je situacija teža nego što je bila. Videli smo meč protiv Raonića, nemoguće je da igrate na tom nivou ako vam je pukao mišić. Međutim, očigledno je da je imao problem. Nije ništa izmislio. Dobro je što nije teška povreda, jer završnica turnira izgleda uzbudljivo sa Rafom, Novakom i mladim momcima“, zaključio je Muratoglu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar