Jelena i Novak Đoković Foto: TANJUG/AP Photo/Manu Fernandez

Novak i Jelena Đoković u braku su od 2014. godine, ali njihova veza nailazila je na raznorazne prepreke tokom dugog niza godina.

Njih dvoje su se upoznali 2005. godine, a ljubav im traje od srednjoškolskih dana.

„Mi smo baš bili klinci kada smo se prvi put sreli. Bili smo na teniskom turniru u jednom klubu na Banovom brdu. Dugo sam trenirala tenis, do svoje 15. godine, pa smo imali zajedničko društvo. On je rešavao neke ukrštene reči, a ja sam bila pored njega, pa me je pitao da mu pomognem i tako smo zajedno počeli da rešavamo, ali posle toga smo se sretali povremeno i uvek lepo družili, ali bez ikakvih naznaka da ćemo se ikada zabavljati. Počeli smo da se zabavljamo tek posle tri godine“, rekla je Jelena jednom prilikom.

PROČITAJTE JOŠ:

Iskušenja su došla nakon nekoliko godina veze, kada je Jelena završila studije u Milanu, a Novak je već tada uveliko napredovao i pokazivao da bi mogao da bude jedan od najboljih na svetu. Zajedno se odlučili da se presele u Monaku, ali taj prelazak nije bio lak.

„Tri godine od početka naše veze došli smo do prekretnice. Odlučili smo se za zajednički život. Ali, u Monaku je bilo teško pronaći posao. Sve je “zatvoreno”, ali ja sam se igrom slučaja zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji“, pričala je Jelena o prvim danima u Monaku.

Ipak, ubrzo su shvatili da nisu srećni. Živeli su zajedno i planirali da se više posvete jedno drugom, ali je Jelena radila po ceo dan, a Novak je mnogo putovao zbog turnira (teniska sezona traje oko 11 meseci).

Jelena i Novak Đoković Foto:Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ubrzo su shvatili da bi nešto moralo da se promeni, da dođu do rešenja kako da pronađu savršenu simbiozu i da provode vreme koje su toliko želeli zajedno.

„Radila sam tamo godinu dana i to je bila nemoguća misija za našu vezu. U jednom trenutku Novak mi je rekao da više tako ne možemo. Dok sam studirala, tačno sam znala kada sam slobodna i kada mu se mogu posvetiti. Na poslu sam provodila dane u kancelariji i naša veza se našla u iskušenju. Zato smo tražili drugo rešenje“, prisetila se Jelena.

Ideja da Jelena postane direktor Fondacije Novak Đoković im je spasila vezu, počela je da organizuje humanitarne akcije, ali i da redovnije bude uz Novaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Poklopilo se to sa trenutkom kada je Novak „eksplodirao“ u ATP svetu, a ubrzo je došlo i do veridbe.

„Od sada ću Jelenu svima predstavljati kao verenicu i buduću suprugu… Počinje navikavanje. Slatke muke. Presrećni smo“, poručio je Novak 2014. godine.

Kasnije su dobili i dvoje dece, sina Stefana i ćerku Taru, koji su sve češće uz oca na turnirima širom sveta.

Iako su i dan-danas Novak i Jelena predmet svakojakih priča, uspešno održavaju brak, a nedavno su se pojavili zajedno i na svečanoj ceremoniji u Madridu, gde je Đoković dobio „Laureus“ nagradu za najboljeg sportistu na svetu, a pored njega su bile i mnoge druge legende iz sveta sporta.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar