Foto: Charles Baus / Zuma Press / Profimedia

Novak Đoković nije sjajno otvorio sezonu, izgubio je u polufinalu Australijan opena i trećem kolu Indijan Velsa, a onda je odlučio da propusti Masters u Majamiju.

Zbog svega toga, opet su pojačane priče o tome kada će Đoković završiti karijeru, a u pitanje se dovodi i njegovo trenutno fizičko stanje.

Predsednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev izneo je zanimljivu tvrdnju i objasnio zašto Novak nije došao da gleda fudbalere Srbije, koji su u Mskvi poraženi od domaćina sa 4:0 u prijateljskom meču.

„Zaista smo hteli da pozovemo Đokovića, međutim za njega je bilo nemoguće da dođe zbog takmičarskog kalendara. Osim toga, on je povređen i mora da ide na terapije. Sve do skoro nije bilo jasno da li će doći ili ne. Ja sam čak pre nekoliko dana razgovarao sa njegovim stricem. Da nije u pitanju turnirski kalendar, došao bi. Novak je naš prijatelj“, rekao je Tarpiščev.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je oduševio Tarpiščeva pre 14 godina kada je Srbija osvojila Dejvis kup.

„Kada je Srbija osvojila Dejvis kup, ja sam otišao u svlačionicu, Novak je ustao i napisao ‘Za bratstvo sa Rusijom’. I dao mi reket sa kojim je dobio poslednju partiju. Toliko tople odnose mi imamo“, prisetio se Šamil.

U sećanju mu je ostala još jedna scena sa Đokovićem.

„Na trening kampu pre Olimpijskih igara u Londonu, on je došao da igra fudbal sa nama. Čak je stao na gol, a ja sam mu rekao „Da li si ti lud. Slomićeš prst!“.

Novak u poslednje vreme nije davao nikakvih informacija o povredi, a naredni turnir koji bi trebalo da igra je u Monte Karlu, od 7. do 14. aprila.

Đoković je inače još uvek u Americi, gde uživa na plažama Majamija, bio je i na žurci koju je organizovao jedan od njegovih sponzora, a pre toga je posećivao i sportske priredbe, delio poklone sa Lebronom i Karijem…

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare