Novak Đoković na mastersu u Rimu
Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Novak Đoković doneo je neočekivanu odluku da nastupi na turniru u Ženevi (serija 250), a pred početak turnira pojavio se na konferenciji za medije.

Đoković je slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom čeka Nemac Janik Hanfman.

„Moram prvo da se zahvalim organizatorima, jer smo se i ja i moj tim osetili dobrodošlim ovde. Poznajem Ženevu veoma dobro, imam rođake ovde koje sam posećivao u prošlosti nekoliko puta. Trenirao sam ovde, ali nikada nisam igrao turnir,“ istakao je Novak.

Pojasnio je zašto je odlučio da igra u Ženevi.

„Osećam da u ovom trenutku za mene ne postoji bolja priprema od igranja mečeva. Potrebno mi je više mečeva, jedan, dva, tri ili nadam se četiri. To je dobro za mene i pravi način da pronađem formu za Rolan Garos.“

PROČITAJTE JOŠ:

Prisetio se i incidenta iz Rima, kada ga je teška boca pogodila u glavu, što je bio jedan od razloga slabog izdanja u trećem kolu tog Mastersa.

„Glava je dobro. Sve je u redu. Osećam se dobro, a videćemo kako će biti kad počne meč. Radio sam sa svojim starim-novim trenerom na izdržljivosti i fizičkoj snazi kako bih igrao mečeve na tri dobijena seta na najzahtevnijoj podlozi. Nadam se da ću imati više od jednog meča ovde u Ženevi, to je cilj. Potom ćemo da vidimo i šta će biti u Parizu,“ naglasio je Đoković.

Dan pre razgovora sa novinarima, srpski teniser je prisustvovao fudbalskoj utakmici između Jang Bojsa i Serveta.

„Moj prijatelj i kum Neven Marković je igrao za Servet, tada sam ga prvi put gledao. Juče sam došao sa porodicom koja živi ovde, jer se moja mlađa rođaka udaje za fudbalera tog kluba. To je sada veza i zato podržavam klub. Bilo je lepo iskustvo.“

Đoković u Ženevi traži svoj 99. trofej u karijeri, ali prvi ove godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar