Novak Đoković u Rimu 2020. godine
Foto: EFE/Riccardo Antimiani / POOL

Najbolji teniser planete Novak Đoković kaže da je očekivao težak meč u drugom kolu Monte Karla.

Đoković se plasirao u treću rundu mastersa u kneževini pobedom nad Ivanom Gahovim u dva seta 7:6 (5) i 6:2 posle skoro dva sata igre.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je bio, ako može tako da se kaže, ružan tenis sa moje strane danas. Nisam igrao najbolje, pogotovo u prvom setu. Nekako sam i očekivao da će to tako da se dešava zbog uslova, bilo je i vetra danas, menjao je pravac. Nijedan odskok loptice nije bio isti, teško je bilo predvideti. Drugačije je trenirati i igrati zvaničan meč na šljaci. Sve u svemu sam zadovoljan zbog načina na koji sam sredio svoje živce i nekako prošao kroz meč u dva seta“, rekao je Đoković posle meča.

Na pitanje koliko je Gahov bio opasniji znajući da mu je to najveći meč u karijeri, Novak kaže da ga je ruski igrač jednim detaljem malo iznenadio.

„Nikada ga nisam video kako igra pre danas, moram da priznam. Malo sam pogledao snimak jučerašnjeg meča, to je sve, nije bila najbolja priprema. Čuo sam da je uzeo čelendžer prošle nedelje, osećao se dobro na terenu. Nekarakteristično igra za ruski tenis, sa mnogo spina, mislim da živi i trenira u Španiji već dugo vremena. Zna da igra, ima dobar servis i forhend, nešto ravniji bekhend, srećan sam što sam preskočio ovu prepreku“, kaže Novak.

Istakao je i da je očekivao da će se ovako nešto desiti u prvoj fazi meča, pošto od polufinala Dubaija nije bio na takmičarskom nivou, a još od prošle godine na šljaci.

„Nekako sam i najavljivao da će prvi i drugi meč biti najteži dok ne uhvatim malo ritam. Veliki je izazov, pogotovo ako nisi igrao dugo na ovoj podlozi“, kazao je prvi reket planete. Njegov sledeći rival će biti bolji iz okršaja Luke Nardija i Lorenca Musetija.

BONUS VIDEO Đoković u neverici: Svi protiv mene proigraju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar