(AP Photo/Ng Han Guan)

Najbolji teniser planete izašao je pred novinare u Dubaiju, na turniru gde će probati da osvoji treći trofej ove godine.

Slavio je u Adelejdu, a onda i u Melburnu na Australijan openu. Od tada je napravio pauzu dugu punih mesec dana i sada se opet vraća na teren protiv Tomaša Mahaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj meč će naredne sedmice biti u drugom planu, pošto će Novak oboriti istorijski rekord po broju nedelja na prvom mestu na svetskoj rang listi, koji je držala Štefi Graf.

Apsolutni rekord je trajao 377 nedelja, a Đoković u ponedeljak počinje 378. nedelju na vrhu ATP liste.

„Nadrealno je pomisliti da sam toliko dugo proveo na vrhu ATP liste. Uporediti se sa nekim poput Štefi Graf, jedne od najboljih u istoriji i drugih imena našeg sporta je nešto na šta sam ponosan“, rekao je Đoković u Dubaiju.

Tokom turnira u Melburnu ga je mučila povreda mišića zadnje lože, zbog koje se mučio i imao bolove, ali ipak uspeo da slavi.

„Blizu sam da budem 100 odsto fizički spreman, ali još nisam na tom nivou što se tiče igre, što se tiče osećaja na terenu. Ali, više se ne osećam sputano prilikom pokreta. Još sam gladan pobeda, trofeja i rekorda“, objasnio je Novak.

Naveo je i da se sreće van terena sa Endijem Marijem, sa kojim se dugo nije sastajao, a može u Dubaiju.

„Mnogo ga poštujem, poznajemo se još od kada smo imali 11-12 godina. Tada smo prvi put igrali jedan protiv drugog. On me je razbio, a od tada smo jedan drugog pratili do vrha. Cele ove godine spašava meč lopte, a igra sa veštačkim kukom“, kazao je Đoković.

Osvrnuo se i na simbol golubice koji nosi na patikama i simbol u obliku ključa.

„Na prednjem delu patike imam belu golubicu i jedan simbol. Već desetak godina to nosim na patikama, ali niko to nije primetio. Ovaj simbol koji liči na ključ je simbol reiki isceliteljskog metoda koji i ja koristim i to označava energiju kosmičkog univerzuma koja se tu skuplja. Boga uvek nosim u srcu ali na ovaj način osećam još veću povezanost kroz te simbole… Golubicu nosim zbog povezanosti sa Nikolom Teslom, njegova ljubav prema golubovima se dobro zna, ali i zato što je simbol mira i sklada“, otkrio je Đoković.

BONUS VIDEO: Novak podneo poseban zahtev za ekspresan ulazak u SAD

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar